Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 12 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: True Grit – laagdrempelige western

Zoals je misschien wel gemerkt hebt delen we bijna wekelijks een Netflix tip, iedere keer in een ander genre. De ene keer is dat horror, maar soms ook een komedie of zelfs cabaret. Deze week is echter voor het eerst dat we een western film aanbevelen. Een genre dat zeker niet iedereen zal aanspreken, maar in dit geval wel een kans verdient.

Netflix Tip: True Grit

Het is niet voor het eerst dat we een film van de Coen broers bespreken. En terecht, want Joel en Ethan Coen hebben door de jaren heen vele pareltjes weten aan te leveren. Denk bijvoorbeeld maar aan Fargo en No Country for Old Men. Naast vele misdaadfilms hebben ze ook ooit een western gemaakt, namelijk het in 2010 verschenen True Grit.

Het verhaal van de film begint dit keer niet met een ruige cowboy maar de jonge Mattie, een meisje dat minstens net zo stoer is. Als de moordenaar van haar vader er ongestraft mee weg lijkt te komen besluit ze namelijk om het recht in eigen hand te nemen. Ze huurt de onverschrokken premiejager Cogburn in om achter Chaney, de dader in kwestie, aan te gaan.

Al snel hoort Texas ranger LaBoeuf van de zaak en dringt hij zijn hulp op in de hoop een deel van de winst te krijgen. In eerste instantie protesteert Mattie hiertegen, maar uiteindelijk gaan de drie samen op een gevaarlijke tocht om Chaney te vinden.

Sterke cast

True Grit is een sterke film die wellicht ook aanslaat bij mensen welke eigenlijk niet zoveel met het western genre hebben. Met name vanwege de humor en het geweldige acteerwerk. Niet alleen van Jeff Bridges en Josh Brolin, maar vooral ook van de jonge Hailee Steinfeld die verbaal iedereen de baas is.

De film is nu te bekijken via Netflix. Mocht de film je bevallen dan kun je daarna No Country for Old Men checken, welke ook op Netflix te vinden is.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: True Grit – laagdrempelige western
Sluiten