Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 28 apr 2018

Netflix Tip van de week: Doctor Strange – verfrissende superheld

De Netflix tip van deze week kan gezien het uitkomen van Avengers: Infinity War niets anders zijn dan een Marvel project. Er is qua films echter verrassend weinig te vinden op de streamingdienst. Toch heeft Netflix wel degelijk enkele delen vanuit het Marvel Cinematic Universe erop staan. Een van die films is Doctor Strange.

Netflix Tip: Doctor Strange

Het Marvel Cinematic Universe kent vele personages, die zo’n beetje allemaal in Infinity War te zien zijn. De meeste hadden ook een eigen solofilm om zo een goede introductie te krijgen. Waaronder Doctor Strange, zijn film verscheen in 2016. Hierin zien we Stephen Strange, een neurochirurg die door een ongeluk het gevoel in zijn handen kwijtraakt.

Hij gelooft echter dat hij dit nog kan terugkrijgen. In eerste instantie lijkt het niet echt te lukken, totdat hij hoort van dwarsleasiepatiënt Jonathan Pangborn welke ineens weer kan lopen. Als hij met hem praat wordt hij al snel doorverwezen naar The Ancient One, een vrouw die hem kennis laat maken met magische krachten.

Sterke cast

Doctor Strange is een leuke en verfrissende solofilm met een sterke cast. Naast titelrolvertolker Benedict Cumberbatch zijn ook Tilda Swinton en Rachel McAdams te zien. Tevens is ook de soundtrack sterk en het heeft geheel een eigen, uniek sfeertje. De gevechten en visuals zijn overigens ook top, al zit dat bij bijna alle Marvelfilms wel goed.

Netflix Tip Doctor Strange

Ondanks dat de film niet zo belangrijk is voor het plot van Infinity War als bijvoorbeeld The Avengers: Age of Ultron of Captain America: Civil War is het niet verkeerd om een deze film gezien te hebben voordat je aan de nieuwste Marvelhit begint. Tevens is het een prima aanvulling op deze recap welke we onlangs al plaatste.

Mocht je meer van Marvel willen weten, lees dan onze Avengers: Infinity War review. Ben jij juist een beetje Marvel moe? Geen probleem, lees dan onze eerdere Netflix Tips.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Doctor Strange – verfrissende superheld
Sluiten