Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 16 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: Fargo – stijlvolle misdaadklassieker

Van veel remakes weten de jongere generaties niet eens dat het een remake is. Men heeft het tegenwoordig bijvoorbeeld over een Scarface remake, maar wist jij dat de klassieker met Al Pacino ook al een remake was? Ditzelfde geldt voor series die gebaseerd zijn op een film. De serie Fargo was een aantal jaren geleden erg populair, maar wist jij dat ook daarvan een film was?

Netflix Tip

Joel en Ethan Coen zijn naast broers ook een regieduo. Het tweetal is verantwoordelijk voor films als Hail Caesar, No Country for Old Men en komedieklassieker The Big Lebowski. Daarnaast schrijven de heren ook scripts, zowel voor eigen films als voor anderen. Een van die zelfgeschreven films is Fargo, dat alweer bijna 20 jaar oud is. Desondanks is het nog steeds de moeite waard.

De film draait om Jerry Lundegaard, een autoverkoper met een hoop financiële problemen. Dit zit hem vanzelfsprekend nogal dwars. Hij is zelfs bereid om zijn vrouw te verkopen als hij zo van de schulden af kan komen. Of nou ja, een soort van. Jerry huurt twee criminelen in die zijn partner voor hem ontvoeren. Het plan is om het losgeld te delen, waardoor Jerry uit zijn schulden kan komen. Alsof dit bizarre concept nog niet gek genoeg was, beginnen er in de lokale gemeenschap ook nog doden te vallen en weten de twee eerdergenoemde criminelen er blijkbaar meer van…

Fargo is een dikke aanrader voor iedere filmliefhebber. Het project is mooi geschoten, wat typisch is voor de films van Joel en Ethan Coen. Er zijn redelijk wat bekende gezichten te zien, waaronder Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en Steve Buscemi (Reservoir Dogs). De film lijkt een spannende misdaadthriller, maar is eigenlijk zoveel meer dan dat. Mocht jij dit weekend even geen zin hebben in opgeblazen Hollywood actie, dan moet je deze zeker eens checken. Vind je de film toch wat te oud? Probeer dan de gelijknamige serie, die ook op Netflix staat.

Deze review is geschreven door CineMartijn.

Fargo is nu te bekijken via Netflix. Wil jij nog meer Netflix tips? Dan vind je onze aanrader van vorige week wellicht ook interessant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Fargo – stijlvolle misdaadklassieker
Sluiten