Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 20 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Tip van de week: Fury – Brute oorlogsactie

Films met een oorlog als thema zijn nog steeds populair. Met name verhalen welke zich in de tweede wereldoorlog afspelen worden veel gemaakt. In sommige gevallen zijn deze films enigszins historisch accuraat, maar dat is niet altijd het geval. Fury is grotendeels fictie, maar daarnaast wel erg vermakelijk.

Netflix Tip: Fury

Regisseur David Ayer is met name bekend van het matig ontvangen Suicide Squad en de Netflix original Bright. Toch heeft hij nog meer interessante titels op zijn naam staan, waaronder het in 2014 verschenen Fury. Deze film draait om een stel soldaten dat samen een tank bemand.

Fury Netflix Tip

Fury draait voornamelijk om een jonge, gevoelige soldaat welke de oorlog niet aan lijkt te kunnen. Dit tot ergernis van zijn nieuwe collega’s, die vinden dat hij ze alleen maar tot last is. Al snel leert de jongen zich te verharden om zo het respect van zijn medesoldaten te winnen.

Het verhaal achter de film is vrij simpel, maar dat maakt het niet minder interessant. Desondanks ben je als kijker sterk geneigd om met de hoofdpersoon mee te leven en bijna te voelen wat hij voelt. De overige personages zijn misschien niet erg origineel, maar daardoor niet minder leuk. Mede omdat onder andere Brad Pitt en Michael Peña hun rol prima vertolken. Al is het vooral de chemie tussen de soldaten die het interessant maakt.

Keiharde actie

Naast de personages is de actie en spanning hetgeen dat de film zo goed maakt. Vooral in het begin, wanneer alles nog rauw en realistisch aanvoelt. De film wordt tegen het einde echter een beetje ongeloofwaardig, maar blijft nog steeds boeiend.

Fury is nu te bekijken via meerdere video on demand services, waaronder natuurlijk Netflix. Als je meer van dit soort brute actie wilt zien, kijk dan ook eens Rampage, een van onze eerdere Netflix aanraders.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Fury – Brute oorlogsactie
Sluiten