Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 30 aug 2018

Netflix Tip van de week: Gerald’s Game – origineel én spannend

Ondanks de vele clichématige sequels verschijnen er ook goede horrorfilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Don’t Breathe en The Cabin in the Woods, die we eerder als Netflix Tip gaven. Een heel andere film is weer Gerald’s Game. Deze film heeft een simpel plot, maar de uitwerking is groots.

Netflix Tip: Gerald’s Game

Er zijn al talloze boeken van Stephen King verfilmd maar het publiek lijkt het nog steeds niet beu te zijn. Wat ons betreft terecht, want het overgrote deel van de King adaptaties is erg succesvol. Waaronder het vorig jaar verschenen Gerald’s Game. Deze film is echter het leukst als je er zo min mogelijk vanaf weet, dus wat ons betreft stop je nu met lezen en ga je de film kijken.

Als je ondanks onze waarschuwing toch wat van het plot wilt weten (je komt er eigenlijk ook niet omheen als je de beschrijvingen van de film leest), dan kunnen we dit als volgt uitleggen: een koppel met relatieproblemen besluit om zich een weekendje terug te trekken in een afgelegen boshuisje. Daar aangekomen stelt de man voor om een spelletje te doen met handboeien. Nadat zijn vrouw vastgeketend is krijgt hij al snel een hartaanval en sterft ter plekke.

Gezien de locatie is er niemand die de vrouw los kan maken. Naast de benarde situatie waarin ze zich verkeert komen er ook allerlei trauma’s uit het verleden naar boven. Wat volgt is een fysieke én mentale strijd om te kunnen overleven.

Gerald's Game Want.nl

Creatief en origineel

Als je het plot van Gerald’s Game leest, denk je waarschijnlijk dat het om een korte film gaat welke maximaal 45 minuten zal duren. In werkelijkheid duurt de film echter bijna twee uur. Desondanks is de kans klein dat je jezelf zult vervelen. Gerald’s Game is creatief, origineel en met momenten ook nog eens superspannend. Wat ons betreft een dikke aanrader.

De King-verfilming is nu te bekijken via Netflix. Mocht je liever een dolle komedie zien dan kunnen we Pain & Gain aanbevelen. Lees ook welke titels binnenkort zullen verdwijnen van de streamingdienst.

Reageer op artikel:
Netflix Tip van de week: Gerald’s Game – origineel én spannend
Sluiten