Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Spannenende Poolse miniserie stormt de Netflix Top 10 binnen

Netflix staat vol met series uit allerlei landen. Vaak weten deze titels erg te verrassen. Dat gebeurt nu ook met Houvast.

Hoewel de titel Houvast wel heel Nederlands is, komt deze miniserie niet uit ons land. Als je dan ook weet dat de originele naam Zachowaj spokój is, snap je waarom het is vertaald. Ja, deze serie komt uit Polen, maar heeft wel een Amerikaans tintje. De serie heeft een plekje weten te veroveren in de Netflix Top 10.

Houvast op Netflix

Houvast is namelijk gebaseerd op een verhaal van de bekende Amerikaanse schrijver Harlan Coben. Inmiddels zijn er al flink wat series van de schrijver op Netflix. Zo zagen we eerder al onder andere Stay Close, The Woods en El Inocente voorbijkomen.

Netflix beschrijft Houvast als volgt: “Wanneer een jongen vermist raakt kort na het overlijden van zijn vriend, blijken de bewoners van een rijke wijk in Warschau elkaar niet zo goed te kennen als ze dachten.” In de serie zijn drie verschillende verhaallijnen die elkaar natuurlijk op een bepaald moment kruisen.

Gemende reacties

Op IMDb zijn de eerste beoordelingen van de serie binnen. Op het platform scoort de serie volgens de kijkers een 6,2. Dat is dus een nipte voldoende. Een veelgehoorde kritiek is dat de series van Harlan Coben allemaal hetzelfde lijken. Als je er dus meerdere hebt gezien zal je weinig verrassende momenten meemaken.

In totaal bestaat Houvast uit zes afleveringen die elk rond de 50 minuten duren. Deze zijn nu allemaal op Netflix te zien. Je kunt de show dus in een ruk uitkijken.

Wil je liever iets anders kijken uit Polen? Dan is wellicht Furioza wel wat voor jou. De film was de afgelopen week een hit op Netflix. Deze serie gaat over drie vrienden die door het lot gescheiden zijn van elkaar. Deze levens komen weer bij elkaar als Dawid moet infiltreren in een groep hooligans waar hij in het verleden deel van uitmaakte. Dat zorgt voor flinke gewetenskwesties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!