Netflix sluit topserie af met interactieve aflevering

Je kunt zeggen wat je wil van Netflix, maar ze blijven alsmaar innoveren. Dit is niet alleen te zien aan de manier waarop de streamingdienst onze manier van content consumeren heeft veranderd, maar ook aan de interactieve series die het produceert. Unbreakable Kimmy Schmidt is niet zo’n interactieve serie, maar eindigt wel met de technologie.

Unbreakable Kimmy Schmidt: Interactieve special

De kans is misschien klein dat jij de serie Unbreakable Kimmy Schmidt helemaal hebt gevolgd, maar het was een erg populaire sitcom op Netflix. Alhoewel deze eigenlijk al afgerond was blijkt er in 2020 nog één extra aflevering te komen.

Het gaat hier om een interactieve aflevering waarbij kijkers zelf een keuze kunnen maken. Zo mogen ze bijvoorbeeld beslissen over het feit of hoofdpersoon Kimmy Schmidt wel of niet met een bepaalde man op date gaat. Dit klinkt misschien flauw, maar het zou zomaar tot een hilarische kijkervaring kunnen leiden.

Unbreakable Kimmy Schmidt is een sitcom over een vrouw welke jarenlang tegen haar wil in een sekte heeft gezeten. Nadat ze daaruit bevrijdt is wil ze niets liever dan een eigen leven leiden. Dit nieuwe avontuur levert echter wel een hoop ongemakkelijke situaties voor haar op.

Unbreakable Kimmy Schmidt Netflix

Kimmy wordt gespeeld door Ellie Kemper, die ook bekend is van The Office. De serie werd in januari dit jaar afgerond, maar nu heeft men dus besloten om nog een extra aflevering erbij te maken. Fans zullen echter wel tot 2020 moeten wachten om deze te kunnen gaan checken.

Interactieve Netflix films

Het is niet de eerste keer dat de streamingdienst experimenteert met interactieve films. Naast enkele kinderseries waarbij kijkers bepaalde keuzes kunnen maken kwam Netflix ook met een speciale Black Mirror aflevering genaamd Bandersnatch. Ook hierin had de kijker invloed op de afloop van het verhaal.

Alhoewel deze special destijds gemengd werd ontvangen blijft interactieve film een interessant concept. Mocht jij meer nieuwtjes omtrent Netflix willen lezen dan raden we je aan om de speciale Netflix categorie op onze site te checken.

Reageer op artikel:
Netflix sluit topserie af met interactieve aflevering
Sluiten