Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 jan 2019

Keiharde eerste trailer voor Netflix actiethriller Close

Ondanks het feit dat Netflix al bomvol staat met geweldige content, blijft de producent nieuwe films en series toevoegen. Iets wat het eind januari niet alleen doet in de vorm van het tweede Punisher seizoen, maar ook met de nieuwe actiehtriller Close. Noomi Rapace (Prometheus) speelt de hoofdrol in deze met actie beladen film en Netflix dropt vandaag de eerste trailer. 

Netflix’s Close krijgt eerste trailer

Netflix lanceert op 18 januari de gloednieuwe actiethriller Close. De film, met Noomi Rapace in de hoofdrol, volgt het verhaal van een keiharde bodyguard genaamd Sam. De dame moet alles op alles zetten om te voorkomen dat een groep getrainde kidnappers haar client te pakken neemt. Om de hype rondom de nieuwe film alvast groot te maken, komt Netflix met een keiharde eerste trailer. En wanneer we keihard zeggen, bedoelen we ook echt keihard.

In de trailer van ongeveer twee minuten maken we kennis met de hoofdpersonen, het verhaal en zien we voor het eerste de brute actie die de film ons te bieden heeft. Close speelt zich overduidelijk af in het Midden-Oosten en zit boordevol spannende momenten. Naas het feit dat Rapace de hoofdrol te pakken heeft, is de veel geschreven en geregisseerd door Vicky Jewson. De trailer check je hieronder!

Zoals je ziet in bovenstaande trailer is het verhaal vrij imposant, maar is deze niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat geldt overigens niet voor het hoofdpersonage Sam. Deze dame is gebaseerd op een echte bodyguard genaamd Jacquie Davis, die onder andere het Britse koningshuis beschermde.

Noomi Rapace geobsedeerd door bodyguards

In een interview met Entertainment Weekly laat hoofdrolspeelster Noomi Rapace weten erg geïnteresseerd te zijn in bodyguards. Voor de film moest ze zich inleven in het wereldje wat haar, naar eigen zeggen, obsedeerde met de baan. Ze ziet de schoonheid, ziet de moed en vergelijkt de baan als Bodyguard met een dans.

“Ik ben geobsedeerd door hun wereld en hoe goed ze zijn in het leiden van mensen, zonder teveel persoonlijke ruimte in te nemen. Ze staan voor je, achter je en lopen met je mee. Het is bijna een soort dans. Het is een zeer indrukwekkende wereld.”

De actiethriller Close is vanaf 18 januari 2018 te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Keiharde eerste trailer voor Netflix actiethriller Close
Sluiten