Netflix dropt trailer van een van haar grootste films van het jaar

Netflix heeft vandaag een trailer online gezet van de film over het proces van de Chicago 7. Het is een van de grootste films van het jaar.

Hoewel Tenet en Mulan de afgelopen tijd zijn gereleaset, is het maar de vraag welke films dit jaar nog meer te zien zullen zijn. Zo is Wonder Woman 1984 deze week opnieuw uitgesteld en is het ook nog maar de vraag welke andere films uit zullen komen. Partijen die daar minder last van hebben, zijn de streamingdiensten. Zij zijn niet gebonden aan bioscopen voor hun inkomsten en kunnen dus gewoon doorgaan met het uitbrengen van films. Het kan alleen wel lastiger zijn om nieuwe content op te nemen.

The Trial of the Chicago 7 op Netflix

Een film waarbij alles al is opgenomen, is The Trial of the Chicago 7. De Netflix-film is gebaseerd op het proces uit 1969 waarbij de federale overheid zeven mensen probeerde te laten veroordelen voor het starten van een grote rel. Door gewelddadige reacties van de politie en overheid escaleerde het nog verder. Hoewel de zeven protesteerden tegen de Vietnamoorlog is het natuurlijk een actueel thema. Politiegeweld staat sinds de dood van George Floyd weer hoog op de agenda in de Verenigde Staten.

Het script van de nieuwe Netflix-film ligt al meer dan tien jaar op de plank. Ooit zou zelfs Steven Spielberg benaderd zijn om het te verfilmen. Nu doet schrijver Aaron Sorkin het gewoon zelf. En dat is zeker geen slechte keuze, aangezien zijn laatste film Molly’s Game (uit 2017) prima in elkaar zat. Als schrijver was hij eerder al verantwoordelijk voor bekende films als Steve Jobs En Moneyball. Ook was hij de bedenker van de succesvolle HBO-serie The Newsroom.

Gelukkig hoeven we niet meer lang te wachten op The Trial of the Chicago 7. De Netflix-film is vanaf 16 oktober te zien op het platform. Hoofdrollen zijn onder andere voor Eddie Redmayne, Alex Sharp en Sacha Baron Cohen.

Er komen dit jaar nog veel meer mooie films uit. Wij hebben ze speciaal voor je op een rijtje gezet!

Reageer op artikel:
Netflix dropt trailer van een van haar grootste films van het jaar
Sluiten