Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 19 feb 2020

Netflix tot HBO: deze trailers zijn het kijken waard in week 8 2020

Je kunt van moderne trailers zeggen wat je wilt, maar ze helpen je vaak wel met het ontdekken van nieuwe films. Reden genoeg om de meest interessante trailers van de laatste paar dagen even op een rijtje te zetten. Opvallend is dat er naast Netflix series ook veel interessante bioscoopfilms aankomen.

Stranger Things | Netflix serie

We beginnen deze week met Stranger Things. Netflix vond Valentijnsdag namelijk een goede datum om de wereld te verassen met een teaser voor het vierde seizoen van deze populaire sciencefictionserie.

Het is nog niet bekend wanneer het vierde Stranger Things seizoen op Netflix verschijnt.

The French Dispatch | Bioscoop

Wes Anderson is een regisseur die bekendstaat om zijn eigenzinnige stijl. De onderstaande trailer bewijst dat dit ook weer in zijn aankomende film naar voren komt. Naast een opmerkelijk sfeertje zal The French Dispatch ook voorzien zijn van een topcast, waarover je hier meer kunt lezen.

De nieuwe Wes Anderson staat gepland om op 24 juli naar de bioscopen te komen.

The Green Knight | Bioscoopfilm

The Green Knight is een project van A24, een onafhankelijk productiebedrijf dat al meerdere toptitels op zijn naam heeft staan. Denk hierbij aan films zoals Uncut Gems en The Lighthouse. Waar dat twee dramafilms zijn zal The Green Knight een fantasyfilm worden, maar waarschijnlijk wel heel anders dan anders.

Of The Green Knight net als Uncut Gems later ook naar Netflix gaat komen is nog even afwachten.

The Iron Mask

De meest spraakmakende trailer van deze week is ongetwijfeld die van Viy 2: Journey to China, dat internationaal ook wel bekendstaat als The Iron Mask. Deze actie-avonturenfilm heeft rollen voor onder andere Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger, die het in dit project tegen elkaar zullen opnemen.

Run | HBO serie

Naast Netflix heeft ook HBO onlangs weer een nieuwe trailer gedeeld. Het gaat dit keer om een video ter promotie van Run, een aankomende komische thrillerserie.

Run zal vanaf 12 april via HBO te zien zijn. Daarnaast is de kans groot dat de reeks later nog naar HBO Max komt. Dit is een Netflix-concurrent die in 2021 ook naar Europa komt.

Cut Throat City | Bioscoopfilm

Het zal voor veel mensen alweer even geleden zijn dat ze Wesley Snipes in een film hebben gezien, maar binnenkort komt er weer een actiefilm met de acteur. Het gaat hier om Cut Throat City, waarin vier vrienden in de nasleep van orkaan Katrina besluiten om een casino te beroven.

Cut Throat City zal op 10 april verschijnen, maar het is nog niet duidelijk of de film ook naar de Nederlandse bioscopen komt. De kans is aanwezig dat wij het moeten doen met een Netflix release.

I Am Not Okay With This | Netflix serie

Netflix komt binnenkort met de coming-of-age serie I Am Not Okay With This. Het verschil met de meeste andere titels in het genre gaat het dit keer om een meisje dat ontdekt superkrachten te hebben.

I Am Not Okay With This is vanaf 26 februari op Netflix te zien.

Bacurau | Bioscoopfilm

De Braziliaanse film Bacurau had vorig jaar al een beperkte release en werd door de critici erg goed ontvangen. Volgens de ene website is het een satire, en de ander vergelijkt het weer met western grootmeester Sergio Leone. Hoe dan, een film om in de gaten te houden.

Bacurau zal zover wij weten vanaf 2 juli in de Nederlandse bioscoop te zien zijn. Al kan het goed zijn dat maar een select aantal bioscopen hem gaat draaien. Vandaar dat het te hopen is dat Netflix de film ook nog oppikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix tot HBO: deze trailers zijn het kijken waard in week 8 2020
Sluiten