Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 feb 2019

Goed nieuws voor Transformers fans op Netflix

Of je nu twintig jaar of vijftig jaar bent: Transformers heeft zonder twijfel een klein plekje in je hart. De transformerende auto’s hebben onze jeugd gevuld met enthousiasme en de nostalgie komt, in een gloednieuw jasje, terug naar Netflix

Gloednieuw Transformers serie naar Netflix

Netflix heeft zichzelf met succes benoemd tot een van de grootste catalogussen van originele en klassieke geanimeerde content. Dat doet het platform niet alleen met erkende series, maar ook met reboots als Voltron en She-Ra. Netflix heeft zich in de afgelopen jaren gewaagd aan de iconische Transformer series en films, maar gaat daar nu nog een schepje bovenop doen.

In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe de live-action films van Transformers werden uitgemolken tot den top. En terwijl deze films alles behalve flopte, waren veel fans toch opzoek naar de nostalgie in de films. En eerlijkheid gebied ons te zeggen, dat die nostalgie nog wel eens te kort gedaan werd. Reden genoeg voor Netflix om meer uit de franchise te halen en het verhaal, in een geheel nieuwe stijl, te vertellen. De dienst geeft op Twitter een voorproefje van een gloednieuwe serie genaamd War for Cybertron. Daarnaast is te zien dat de serie vanaf 2020 te zien is in een “all-new animation style”.

Echter zorgt de bovenstaande tweet wel voor wat onduidelijkheid. Zo heeft Netflix het zelf over een Transformers series, maar staat het woord “trilogie” op de afbeelding. De grote vraag is dan ook of we nu daadwerkelijk met een serie te maken hebben, of dat Netflix aan de haal gaat met drie films.

Er zijn op dit moment nog weinig tot geen details beschikbaar over de nieuwe Netflix Original. Wel weten we dat de productie in handen ligt van Rooster Teeth en de animaties gemaakt worden door Polygon Pictures. Maar dat is het dan ook wel.

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor Transformers fans op Netflix
Sluiten