Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 nov 2017

Netflix verklapt: treinreizigers schamen zich niet voor seksscènes

Steeds meer providers stunten in Nederland met onbeperkte mobiele abonnementen. Daardoor kun je opeens onbezorgd onderweg je favoriete Netflix-serie verder kijken. Soms heb je daar niet eens data voor nodig, gezien de NS ook blijft sleutelen aan zijn ondertussen stiekem best degelijke gratis trein-wifi.

Netflix in de trein

Goede koptelefoon op, telefoon of tablet in je hand en kijken maar. Althans, als je dat aandurft. Je weet immers dat je verveelde medereizigers ongetwijfeld soms met een schuin oog mee zullen kijken. Zelfs subtiele hints bieden vaak geen soelaas. Geen ramp, behalve als je net een ietwat spannende scene aan het kijken bent.

Opeens werpen wildvreemden veroordelende blikken jouw kant op, terwijl jij niet weet waar je moet kijken. Althans, in ons hoofd speelden we dit rampscenario altijd zo af. In de praktijk blijkt dat echter reuze mee te vallen. Dat heeft Netflix geconcludeerd na een wereldwijde enquête onder maar liefst 37.056 trouwe gebruikers.

NETFLIX NAAKT TREIN

67 procent van hen gaf aan geregeld in het openbaar te binge-watchen, dus niet thuis. Nu het juicy gedeelte: 77 procent kijkt gewoon zonder schaamte door wanneer ze doorhebben dat een medereiziger stiekem op hun scherm meekijkt. Geen probleem.

Creatieve seksscènes of onverklaarbare gevechten in je favoriete anime hoeven dus helemaal geen obstakel te vormen. 65 procent van de respondenten geeft ook aan geregeld in het openbaar hardop in lachen uit te barsten tijden het kijken van een show, 20 procent heeft zelfs wel eens gehuild.

Dating, collega’s betrappen: het kan allemaal

Nu zijn we aangekomen bij misschien wel het meest opvallende resultaat. 27 procent, meer dan een kwart dus, is het overkomen dat een vreemdeling ze onderbreekt om over de serie of film in kwestie te babbelen. Soms omdat de vreemdeling in kwestie wil weten welke serie het is, maar het komt ook voor dat diehard fans elkaar zo opeens ontmoeten. Netflix is gewoon een datingservice!

Netflix openbaar

Uit hetzelfde onderzoek blijkt bovendien ook dat 37 procent ook gewoon op werk Netflix kijkt. In de meeste gevallen stiekem. Kijk dus maar eens goed om je heen op je werk, want wellicht kun je een aantal collega’s betrappen. Doe ons dan gelijk en plezier en bekogel ze hiermee.

De volgende keer kun je dus ongegeneerd over de schouder van je buurman meekijken. De wetenschap heeft immers bewezen dat het ze in de meeste gevallen niet zal storen! Of pak het wat beleefder aan en lees ons artikel over waarom Apple Netflix over moet gaan nemen. En heb je al gezien welke titels deze maand naar Netflix komen?

 

Reageer op artikel:
Netflix verklapt: treinreizigers schamen zich niet voor seksscènes
Sluiten