Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 25 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Door deze truc krijg je 84 films en series extra op Netflix!

Terwijl Netflix bomvol staat met fantastische films, series en documentaires, zijn er een flink aantal titels die jij hoogstwaarschijnlijk misloopt. Door onderzoek van Nederlandse website Streamwijzer zijn we erachter gekomen dat mensen met een Nederlands Netflix-profiel zo’n 6% van het aanbod misloopt.

Gelukkig voor deze gebruikers, en ook zeker voor ons, is er een handige truc om wel toegang te krijgen tot deze films en series. En het is nog poepsimpel uit te voeren ook!

Zo krijg je 84 films en series extra op Netflix

Streamwijzer kwam er deze week achter dat mensen met Nederlandse profielinstellingen op Netflix aardig in het nadeel zijn. Zo was er voor dit publiek een deel uit het aanbod helemaal niet te vinden. Het gaat om zo’n 6,3% van het gehele aanbod. Omgerekend houdt dit in dat je van de 1253 series die op Netflix staan, slechts toegang hebt tot 1175 series (78 titels minder). Wat films betreft biedt het officiële aanbod je toegang tot 2231 films, maar krijgen mensen met Nederlandse profielinstellingen toegang tot 2225 films (6 titels minder). Een aanzienlijk verschil, die vooral op het gebied van series merkbaar is.

Zoals je inmiddels al in de gaten hebt gehad, spreken we voornamelijk van Nederlandse profielinstellingen. En daar zit dan ook direct de oplossing van het probleem. Netflix tipte het trucje al met de lancering van Avatar: The Last Airbender. Er waren veel klachten over het feit dat er slechts 1 seizoen van de serie te zien was. Maar wanneer je volgens Netflix je instellingen in het Engels zette, had je opeens toegang tot alle seizoenen.

En dat trucje blijkt dus voor meer titels te werken.

Waarom doet de streamingdienst dit?

Tegenover Streamwijzer heeft een woordvoerder van Netflix reactie gegeven over de situatie. Want waarom zou de streamingdienst dit nu precies doen?

Volgens de woordvoerder heeft het vooral met gebruikservaring te maken. Het bedrijf gaat er vanuit dat wanneer jij je profiel in het Nederlands hebt ingesteld, dat je alleen content wil bekijken die voorzien is van Nederlandse ondertiteling of nasynchronisatie. Dat betekent dus dat de 84 titels die jij op dit moment mist, hier niet van voorzien zijn. En dat zorgt er dus voor dat Netflix de keuze maakt om deze niet aan jou te tonen.

Heb jij geen last van ontbrekende ondertiteling of nasynchronisatie bij het kijken van Engelstalige content, dan kan jij je profiel dus gewoon op Engels zitten. Misschien, heel misschien, zit er een pareltje tussen die jij al die tijd gemist hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Door deze truc krijg je 84 films en series extra op Netflix!
Sluiten