Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 nov 2018

Netflix komt met baanbrekende experimentele Tweede Wereldoorlog-serie

Netflix komt met een experimentele serie over de Tweede Wereldoorlog: The Liberator. De serie vertelt het verhaal van een regiment dat door Europa trekt, om een Duits concentratiekamp te bevrijden.

Netflix The Liberator

The Liberator wordt geschreven door Jeb Stuart, die je wellicht kent van klassiekers als Die Hard en The Fugitive. De Netflix Original wordt geproduceerd door A+E Studios en Unique Features en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alex Kershaw.

Kijkers kijken mee met officier Felix Sparks, die met zijn National Guard unit bijna 500 dagen moest doorvechten. Van de invasie van Sicilië in 1943 tot en met de bevrijding van het kamp in Dachau in april 1945.

De hybride technologie heet Trioscope, en combineert CGI en live-action beelden

Wat je echter niet direct zou verwachten, is dat The Liberator een animatieserie is. Niet voor kinderen, maar voor volwassenen. De studio gebruikt een experimentele technologie waarbij de animatiestijl over echte beelden heen gelegd wordt.

Een soort rotoscoop, maar dan moderner. De hybride technologie heet Trioscope, en combineert CGI en live-action beelden.

Netflix The Liberator

Hoe het resultaat eruit gaat zien, is helaas nog niet bekend. De beelden in dit artikel zijn conceptafbeeldingen. Dergelijke animatie kun je pas echt goed beoordelen in beweging. Soms pakt het overtuigend uit, maar het kan ook tot een hoofdpijn-opwekkend eindresultaat leiden.

Maar goed, dat gaan we pas ergens volgend jaar ontdekken. Het is helaas niet bekend wanneer het project op Netflix komt. Wel is het al bevestigd dat The Liberator uit vier afleveringen zal bestaan. Verwacht overigens de komende jaren nog veel meer animatieseries voor volwassenen op de streamingdienst. Netflix gaat namelijk specifiek voor die doelgroep een eigen animatiestudio opzetten.

Reageer op artikel:
Netflix komt met baanbrekende experimentele Tweede Wereldoorlog-serie
Sluiten