Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 juni 2019

Netflix: We weten eindelijk waar Undercover seizoen 2 over gaat!

Het eerste seizoen van de Nederlandse Netflix serie staat nog maar sinds 3 mei op Netflix, maar was al vrijwel meteen een grote hit. Met een cast met Frank Lammers, Anna Drijver en Tom Waes heb je zowel in Nederland als in België een gegarandeerd groot publiek te pakken.

Undercover op Netflix

De afleveringen kwamen niet exclusief op de streamingdienst beschikbaar. Daarvoor waren ze al uitgezonden op de Vlaamse televisie. De zender in kwestie is ondertussen alweer druk bezig met het filmen van een tweede seizoen. Toen het bekend werd gemaakt dat er een tweede seizoen zou komen, werd ook meteen bevestigd dat zowel Anna Drijver als Tom Waes terug zouden keren.

Tof, maar waar gaat het tweede seizoen dan over? Ook dat is nu gelukkig bekend. Heb je het eerste seizoen nog niet gekeken? Dan adviseren we je om even weg te klikken, want de eerste details rondom het vervolg zou je als behoorlijke ⚠️spoilers⚠️ kunnen beschouwen.

Undercover seizoen 1 (Netflix)
Undercover seizoen 1 (Netflix)

Pas op, spoilers: het plot van Undercover seizoen 2

Het tweede seizoen van Undercover gaat over de illegale wapenhandel. In het eerste seizoen gingen een Belgische en Nederlandse politie-agent undercover in een grote drugsorganisatie. Het XTC-imperium werd van binnenuit opgerold. Seizoen twee speelt zich een compleet jaar na het eerste seizoen af en bestaat opnieuw uit tien afleveringen.

Kim, gespeeld door Anna Drijver, werkt voor een mensenrechtenorganisatie. Zij heeft het leven achter zich gelaten waar Bob (Tom Waes) nog steeds middenin zit. Hij gaat opnieuw undercover wanneer men op illegale wapenhandel vanuit Syrië naar België stuit. Vrees niet: ook Ferry (Frank Lammers) speelt een belangrijke rol, dit keer vanuit de gevangenis. Hij zet alles op alles om erachter te komen welke agenten hem ten val hebben gebracht.

Al met al klinkt het weer als voer voor een zeer spannend seizoen. De opnames zijn op het moment van schrijven in volle gang en zullen in september worden afgerond. Een release op Netflix in de lente van 2020 lijkt waarschijnlijk, omdat de afleveringen eerst op de Vlaamse televisie zullen worden uitgezonden. Dit keer zal echter waarschijnlijk een grotere doelgroep ook vanuit Nederland daarvoor voor de buis kruipen. We houden je op de hoogte!

?Check ook: Nu op Netflix: intrigerende serie over Tweede Wereldoorlog

Reageer op artikel:
Netflix: We weten eindelijk waar Undercover seizoen 2 over gaat!
Sluiten