Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jan 2019

Unsolved Mysteries: Netflix bezorgt je kippenvel met nieuwe serie

Unsolved Mysteries is een begrip in de Verenigde Staten. Daar werd de serie tussen 1987 en 2010 uitgezonden, met in totaal meer dan 500 afleveringen. De producenten van Stranger Things gaan de serie nu rebooten voor Netflix, wereldwijd.

Unsolved Mysteries naar Netflix

Dat gerucht dook eerder al op, maar nu is het nieuws officieel bevestigd door de streamingdienst. De serie gaat over, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden, onopgeloste mysteries. Van verdwijningen en moorden tot ogenschijnlijk bovennatuurlijke fenomenen: alles kwam de afgelopen decennia voorbij.

Oftewel, lekkere televisie voor tussendoor, om je op een loos moment helemaal te verliezen in een onopgeloste zaak. Het zijn van die verhalen die iedereen weet te fascineren. Bovendien passen ze precies in het succesvolle true crime-aanbod dat Netflix nu al voor je klaar heeft staan.

De docuserie wordt nieuw leven ingeblazen door de originele makers, die nu dus samenwerken met de producenten van Stranger Things. Zij hebben een productiebedrijf genaamd 21 Laps.

Netflix belooft mooie dingen in het officiële statement: “Deze moderne versie van de klassieke serie zal je op dezelfde manier kippenvel bezorgen als het geliefde origineel, terwijl de verhalen dit keer verteld worden door de premium lens van Netflix. Elke aflevering focust op een mysterie en laat de kijkers meedenken met de detectives die langlopende zaken voor goed proberen op te lossen.”

Hogere productiewaarde?

Dat lijkt erop te wijzen dat Netflix de productiewaarde op wilt schroeven, net zoals bij Black Mirror gebeurde. Dat zie je ook terug in het aantal bestelde afleveringen, 12 om precies te zijn. De originele serie focuste meer op kwantiteit en zat iets meer op het “televisie-niveau”. Netflix gaat iets meer voor de documentaire-factor.

De reboot gebruikt reconstructies en interviews om mysteries uit de doeken te doen, die tot op heden onopgelost zijn gebleven. Dat kan dus alle kanten op gaan, van geliefdes die plotseling zijn verdwenen tot paranormale verschijnselen.

Net zoals in het origineel worden kijkers opgeroepen om mee te denken en tips door te bellen. Het is nog niet bekend wanneer Unsolved Mysteries van start gaat op Netflix. Check in de tussentijd deze beelden van de originele serie:

Reageer op artikel:
Unsolved Mysteries: Netflix bezorgt je kippenvel met nieuwe serie
Sluiten