Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 18 mei 2019

Waarom je de Netflix app moet updaten als je Android Marshmallow gebruikt

Apps die op de achtergrond blijven draaien kunnen aan je batterij slurpen, maar bij veel apps is het voordeel groter dan die paar procenten dat je batterijniveau omlaag gaat. Als een app op de achtergrond blijft draaien, hoeft hij ook niet te herladen wanneer je weer met de app verder wilt gaan en gaat alles zo een stuk sneller.  Soms weegt dat voordeel echter niet op tegen wat de app met je batterij doet. Zo blijkt de Netflix app baldadig veel energie te verbruiken op de achtergrond als je smartphone nog op Android 6.0.1 draait. Gelukkig kun je korte metten maken met het probleem.

Probleem op Android 6 toestellen

Dat doe je natuurlijk niet door de Netflix app te deïnstalleren, want als we eerlijk zijn heb je de app natuurlijk gewoon nodig. De technologie firma Mobile Enerlytics kwam er echter onlangs achter dat de app zich wat vreemd gedraagt op Android 6.0.1 toestellen. Zo bemerkte het bedrijf dat een Nexus 6 ‘s ochtends opeens voor 20 procent minder opgeladen was, terwijl er ‘s nachts helemaal niks met het toestel was gebeurd. Na wat meer onderzoek, kwamen ze erachter dat meer mensen hier last van hadden en het baldadige slurpgedrag zou te wijten zijn aan een oneindige lus in de code.

Netflix app

Netflix updaten

Gelukkig heeft de lus geen effect op het merendeel van de Android gebruikers. Mensen die nog Android 6.0.1 gebruiken, zijn echter wel de klos en volgens Google’s eigen cijfers zou toch nog 17 procent van Androiders Marshmallow gebruiken. Het goede nieuws is dat je het probleem snel kunt fixen. Mobile Enerlytics heeft Netflix namelijk op de hoogte gebracht van het probleem en inmiddels is er een update gekomen (versie 7.8.0), waardoor je er geen last meer van hebt.

Nadat je de update hebt geïnstalleerd, kun je weer vrolijk verder met Netflix zonder dat je batterij binnen de kortste keren leeg is. Mocht je even niet weten wat je wilt gaan bingen, raden we de Netflix Original Paranoid aan. Deze spannende serie houdt je wel weer even zoet en zit vol verrassende twists.

BGR

Reageer op artikel:
Waarom je de Netflix app moet updaten als je Android Marshmallow gebruikt
Sluiten