Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11/12/2018

Netflix komt met de ultieme serie voor fans van brute vechtsporten

Op 18 december komt Netflix met een brute nieuwe serie voor fans van vechtsporten: Baki. Dat is een geanimeerde adaptatie van Grappler Baki, een Japanse comic van Keisuke Itagaki. De op de klassieke manga gebaseerde serie stond op 25 juni al online op Netflix Japan, maar binnenkort kunnen we ook in Nederland gaan bingen.

Netflix onthult Baki

Baki bestaat uit 26 afleveringen, waarin de keiharde gevechten van protagonist Baki Hanma centraal staan. Hij heeft eigenlijk maar een doel in het leven: sterk genoeg worden om zijn legendarische vader te passeren, Yujiro Hanma. Hanma is ‘s werelds sterkste en ogenschijnlijk onoverwinnelijke vechter.

Het wordt absurder dan dat. Vijf gevangenen die al ter dood veroordeeld zijn, vervelen zich kapot. Ze hopen tegen Baki te mogen vechten, zodat ze eindelijk eens helemaal kapot gemaakt kunnen worden. Tot nu toe wonnen ze elk gevecht namelijk met gemak, waardoor hun leven er saai uit ziet.

Baki Anime Netflix

De groep levensgevaarlijke gevangenen nemen het op tegen Baki en zijn vrienden, Kaoru Hanayama, Gouki Shibukawa, Retsu Kaioh en Doppo Orochi. Stuk voor stuk meesters in de martial arts, meedogenloze vechters die tot het uiterste gaan.

Allemaal leuk en aardig, maar in deze anime draait het natuurlijk om maar een ding: de ongelooflijk brute gevechten. Het animatiestijltje is even wennen, maar al snel snap je de keuzes die de makers gemaakt hebben. De tekenstijl leent zich voor gevechten vol impact, passie en snelheid. Elke slag wordt prachtig in beeld gebracht, met invloeden van vele vechtsporten die de revue passeren. Op naar 18 december! Tot dan kun je de onderstaande trailer checken:

Reageer op artikel:
Netflix komt met de ultieme serie voor fans van brute vechtsporten
Sluiten