Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 jan 2018

Laatste kans: deze topfilms verdwijnen eind januari van Netflix

Elke maand komen er tientallen nieuwe films, series en documentaires naar Netflix. Ook in februari. Hier hebben we alle nieuwe titels voor je op een rijtje gezet. Helaas hoort daar ook de maandelijkse grote schoonmaak bij. Zeg dit keer maar gerust gigantische schoonmaak. Ruim honderd films verdwijnen eind januari van Netflix. Welke toppers moet je snel nog checken? We bevelen je vijf topfilms aan.

Das Boot (1981, IMDB: 8,4)

Das Boot is een echte filmklassieker. De film uit 1981 staat meer dan dertig jaar later nog steeds als een huis. Verwacht echter geen rustig avondje met licht vermaak. Das Boot speelt zich af in 1941, aan de Franse kust. Duitse militairen hebben een laatste avondje vrij, voor ze in een onderzeeër stappen om de vijand zoveel mogelijk schade toe te dienen. Ze weten zelf drommels goed dat de overlevingskans zeer klein is. Wat dat met een hechte groep kan doen, ontdek je op een confronterende wijze in deze klassieker.

Das boot netflix januari

Captain America: Civil War (2016, IMDB: 7,8)

Marvel bracht in 2016 een van de meest geliefde verhaallijnen uit de comics naar het witte doek. Steve Rogers geeft nu leiding aan het nieuwe Avengers-team. Ze staan echter onder grote politieke druk, ook internationaal. Men wil namelijk een systeem instellen waarmee superhelden niet alleen geïdentificeerd worden, maar ook verantwoordelijk worden gehouden voor de schade die ze aanrichten. Wat volgt is een knap stukje spektakel. Je hebt nog een paar dagen!

Kramer vs. Kramer (1979, IMDB: 7,8)

We gaan weer op een nostalgische trip, naar het einde van de jaren zeventig. Kramer vs. Kramer blijft een klassieker die iedereen gezien moet hebben. De zakenman Ted Kramer heeft amper tijd voor zijn gezin. Zijn vrouw Joanna is het zat en besluit hem te verlaten. Nu moet Kramer opeens zelf voor het huishouden zorgen, inclusief zijn zoontje Billy. Al snel besluit Joanna echter dat ze ook hun zoontje terug wil. Het resultaat is een schitterend in beeld gebrachte brute rechtszaak. Een echte tranentrekker!

Kramer vs Kramer

Crank: High Voltage (2009, IMDB: 6,2)

Na de bovenstaande tranentrekker is het tijd voor een lekker popcorn-avondje. Pure actie. Je wordt op je wenken bediend met Crank: High Voltage. Een door Jason Statham gespeelde Chey Chelios bevindt zich opeens in de handen van een Chinese bende. Alsof dat al niet erg genoeg is, besluiten ze zijn hart te vervangen door een kunsthart. Een hart dat regelmatig elektrische schokken nodig heeft om te blijven werken. Chelios gaat op een achtbaanrit door Los Angeles om zichzelf levende te houden en wraak te nemen.

And the Oscar Goes To… (2016, IMDB: 7,2)

We sluiten af met een intrigerende documentaire. Elk jaar worden de Oscars weer uitgereikt, prestigieuze prijzen waar iedereen in de filmindustrie van droomt. Een felbegeerd beeldje dus. Maar hoe is de prijs echter ontstaan? And the Oscar Goes To… vertelt het fascinerende verhaal van dit fenomeen, en de organisatie erachter. Het is zo’n wereldje dat je als geheel vanzelfsprekend ziet, maar die eigenlijk een bijzondere kant heeft die weinig mensen kennen.

En de rest op Netflix!

Helaas blijft het niet bij deze vijf toppers. Er zijn dus in totaal meer dan honderd films die op 30 januari en 31 januari van Netflix gaan verdwijnen. De complete lijst kun je hier checkenDit zijn onze favorieten van vorige maand. Check ook onze lijstjes met de gekste AliExpress koopjes en gadgets. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste dit soort Netflix-nieuws binnen te krijgen.

Reageer op artikel:
Laatste kans: deze topfilms verdwijnen eind januari van Netflix
Sluiten