Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 03/01/2018

Deze 10 must-see series en films verdwijnen in januari van Netflix ?

Het jaar is officieel begonnen. Daar hoort een lading van nieuwe series, films en documentaires bij. Hier zetten we op een rijtje welke titels in januari naar Netflix komen. Helaas gaat de streamingdienst deze maand ook een grote schoonmaak houden. Een hoop series en films zullen verdwijnen. We zetten ze op een rijtje, zodat je nog snel een bingewatch-sessie in kunt plannen.

Californication

Het is je waarschijnlijk al eens overkomen: je bent fanatiek je favoriete serie aan het binge-watchen, wanneer alle seizoenen opeens van Netflix worden gehaald. De streamingdienst heeft miljoenen abonnees. Dat soort situaties zijn dus niet te vermijden door het bedrijf. Op 31 januari valt er weer een slachtoffer: Californication. De populaire serie over een getormenteerde en seksverslaafde schrijver staat op de planning om van Netflix te verdwijnen. Alle zeven seizoenen! Tijd voor een marathon?

Valkyrie

Als je deze maand een film op Netflix kijkt, zorg dan dat het Valkyrie is. Deze film uit 2008 blijft zeer spannend. Valkyrie gaat over een complot om Adolf Hitler te vermoorden. De moordaanslag vond op 20 juli 1944 plaats. De man achter het complot wordt gespeeld door Tom Cruise. Een degelijke thriller met een vermakelijke rol voor Carice van Houten. Zorg dat je er snel bij bent, want op 8 januari verdwijnt deze topfilm al!

Bridegroom

Ook op documentaire-vlak moeten we afscheid nemen van een topper: Bridegroom. Deze ingrijpende Amerikaanse documentaire gaat over twee homoseksuele mannen. Het is geen luchtig verhaal: de documentaire vertelt over de zes jaar durende relatie tussen Thomas Lee en Shane Britney Crone. Een relatie die nou niet bepaald van een leien dakje loopt. Ze hebben te maken met de haat van de familie van Thomas, en een noodlottig ongeluk. Koop meteen wat tissues. Heftig, maar absoluut de moeite waard. Verdwijnt op 4 januari.

The Heavy Water War

Weer even terug naar de tweede wereldoorlog. Deze ondergewaardeerde serie gaat over Hitler’s plan om een atoombom te bouwen. Ondertussen probeert het verzet de plannen te saboteren. Het verhaal wordt verteld vanuit vier perspectieven: de nazi’s, de saboteurs, de geallieerden en het bedrijf zelf. Mooie bonus: het is een mini-serie, dus je kunt deze serie daadwerkelijk afkijken voor het geheel van Netflix wordt verwijderd. Je hebt nog tot 7 januari!

Freaks and Geeks

Met alle seizoenen van Friends heeft Netflix er weer een nostalgische sitcom bij gekregen. Helaas verlaat een andere nostalgietopper het podium: Freaks and Geeks. Deze serie uit 1999 van Judd Apatow en Paul Feig gaat over Lindsay Weir en haar broer Sam, die erbij proberen te horen op school. We zien veel grote acteurs van nu aan het begin van hun carrière: onder andere Seth Rogen, James Franco en Jason Segel. Alleen daarom is Freaks and Geeks al een feestje om te kijken. Je hebt nog tot 31 januari om alle 18 afleveringen te binge-watchen. Moet lukken toch?

En verder

Helaas zijn dit niet de enige films en series die gaan verdwijnen:

  • Aliens in the Attic: 5 januari
  • High Crimes: 5 januari
  • Shutter: 5 januari
  • Preservation: 8 januari
  • Walking Tall: 8 januari
  • Resistance: 31 januari

Dit komt in januari allemaal naar Netflix

Gelukkig komt er ook meer dan genoeg bij. Check hier ook de nieuwe titels die je in januari 2018 niet mag missen! Daarnaast krijgen veel Netflix Originals dit jaar een nieuw seizoen. Hier vind je de complete lijst.

Reageer op artikel:
Deze 10 must-see series en films verdwijnen in januari van Netflix ?
Sluiten