Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Films & Series 16 januari 2020

Netflix verhoogt prijzen in België: is Nederland het volgende slachtoffer?

Netflix heeft in België de abonnementsprijzen verhoogd, zo meldt Nederlandse website Streamwijzer. Het basis-abonnement blijft hetzelfde qua prijs, maar de standaard- en premium-abonnementen zijn met 9% en 14% gestegen.

De prijsverhogingen gaat volgens Streamwijzer per direct in voor nieuwe gebruikers van Netflix in België. In de komende weken zal de streamingdienst de nieuwe prijzen ook hanteren voor bestaande abonnees. Wees als Belgische lezer overigens niet bang dat het nieuwe bedrag direct van je rekening getrokken gaat worden, je zal minstens een maand voor de verhoogde betaling een melding krijgen van Netflix.

Netflix verhoogt prijzen in België

Zoals gezegd gaat Netflix de prijzen in België alleen verhogen voor de twee duurste abonnementen. Maak jij op dit moment dus gebruik van het Basic-abonnement, dan zal er weinig voor je veranderen. Je blijft dus gewoon €7,99 per maand betalen voor de streamingdienst. Maak je gebruik van een standaardabonnement, dan ga je 9% meer betalen dan voorheen. Dat betekent dat het gebruik van de streamingdienst je geen €10,99 per maand, maar €11,99 per maand gaat kosten.

Ben je een echte liefhebber van beeldkwaliteit en wil je het uiterste uit de dienst halen, dan ben je waarschijnlijk voorzien van een Premium-abonnement. Voorheen betaalde je daar €13,99 per maand voor, maar dat wordt dus €15,99.

Netflix logo
Plaatje om te laten zien dat we het over Netflix hebben (Afbeelding: Sascha Steinbach / EPA)

Prijzen in Nederland ook hoger?

Sinds begin 2019 hebben we de prijzen van Netflix al op verschillende plekken omhoog zien gaan. In januari vorig jaar kregen klanten in de Verenigde Staten te maken met een verhoging, maar werden de hogere prijzen ook in Europa getest. Sterker nog: ook in Nederland is er een tijdje getest of mensen hogere prijzen voor de streamingdienst accepteerden. Destijds liet een woordvoerder van Netflix aan ons weten dat de prijzen van de streamingdienst nog niet definitief omhoog gaan in ons land. Maar nu België voorzien is van hogere prijzen, geldt dat dan nog steeds?

Een woordvoerder van Netflix heeft tegenover Streamwijzer laten weten dat dit niet het geval is. Volgens de bron heeft dit voornamelijk te maken met “de investeringen van Netflix in lokale content en het verbeteren van onze service daar”. Daarbij werd ook gezegd:

“Momenteel zijn er geen plannen om de abonnementsprijzen in Nederland te verhogen”

Alle Netflix abonnementen op een rij

Niet alleen in België, maar ook in Nederland hebben we drie verschillende soorten abonnementen voor Netflix. We zetten ze voor je op een rij:

  • Basic-abonnement | SD-kwaliteit / 1 scherm tegelijk / 1 apparaat voor downloads / €7,99 per maand
  • Standaard-abonnement | HD-kwaliteit / 2 schermen tegelijk / 2 apparaten voor downloads / €10,99 per maand
  • Premium-abonnement | Ultra HD-kwaliteit / 4 schermen tegelijk / 4 apparaten voor downloads / €13,99 per maand

De keuze is reuze, maar hopelijk voorlopig nog wel voor dezelfde prijs in Nederland.

Reageer op artikel:
Netflix verhoogt prijzen in België: is Nederland het volgende slachtoffer?
Sluiten