Netflix verhoogt binnenkort mogelijk de prijzen van abonnementen

We gebruiken tegenwoordig bijna allemaal Netflix. Je hebt toegang tot heel veel content voor een lage prijs. Die lijkt echter wat hoger te worden.

Netflix is immens populair. Het is een van de weinige bedrijven die door de coronacrisis zijn omzet zag stijgen. Doordat de tweede golf in steeds meer landen over de wereld is aangekondigd lijkt het er voorlopig niet op dat de abonnees zullen afnemen. Waarschijnlijk gaat dat aantal alleen maar toenemen. Het lijkt voor Netflix dus een ideaal moment om de prijzen nog wat te verhogen en dat gaat het waarschijnlijk ook gewoon doen.

Een prijsverhoging bij Netflix

In de loop der jaren heeft Netflix regelmatig de prijzen van haar abonnementen verhoogd. In Nederland kun je kiezen tussen drie verschillende lidmaatschappen waarbij het aantal schermen waarop je kunt kijken en de beeldkwaliteit verschillend is. Zo is het goedkoopste abonnement 7,99 euro per maand, maar heb je geen HD-kwaliteit en kun je slechts op één scherm tegelijkertijd kijken. Het standaardabonnement heeft HD-kwaliteit en je kunt daarmee op twee schermen kijken. Het Premium-abonnement heeft de meeste opties. Deze kost 13,99 euro waarbij vier schermen tegelijkertijd mogelijk zijn en je films en series kunt bekijken in Ultra HD.

Verschillende analisten in de Verenigde Staten denken dat Netflix de prijzen wat verder gaat opvoeren. Toch zal het volgens hen geen negatief effect op het bedrijf hebben, aangezien genoeg mensen lid blijven waardoor de totale inkomsten gewoon zullen toenemen. “Een toename van 1 of 2 dollar in Noord-Amerika of Europa kan 500 miljoen tot 1 miljard euro extra opleveren,” laat Wall Street Alex Giaimo van Jefferies weten aan zijn cliënten volgens Deadline. “Netflix liet in het eerste kwartaal weten niet zijn prijzen te verhogen, terwijl het in het tweede kwartaal daarover opener stond.”

Nog een andere reden

Overigens is dat niet de enige reden voor een prijsverhoging. Door middel van een loophole in Play Store kon Netflix omzeilen om 30 procent per transactie af te staan. Dit heeft Google echter gefixt waardoor de streamingdienst alsnog zal moeten betalen. Mogelijk kan het bedrijf kiezen om dat inkomstenverlies te compenseren door een prijsverhoging, meldt The independent.

Reageer op artikel:
Netflix verhoogt binnenkort mogelijk de prijzen van abonnementen
Sluiten