Netflix verwijdert Chappelle’s Show op verzoek van Dave Chappelle

Na minder dan een maand komt er al een einde aan Chappelle’s Show op Netflix. Dit omdat de komiek hier zelf om vroeg.

Dave Chappelle is een van de grootste komieken van de Verenigde Staten. Hij heeft dan ook over de hele wereld fans die zijn show bekijken. Het is dan ook geen wonder dat zijn voorstellingen een grote hit zijn. Helaas kan de komiek niet genieten van de show en dus haalt Netflix het weer offline, meldt Deadline.

Chappelle’s Show

Chappelle’s Show is een echte klassieker. De serie werd tussen 2003 en 2006 uitgezonden door Comedy Central. Netflix heeft de licentie gekocht om het naar het eigen platform te brengen. Toch is Dave Chappelle er niet blij mee.

Dat alles heeft waarschijnlijk te maken met financiële redenen. Chappelle bezit namelijk niet de rechten van de serie en bekritiseert ViacomCBS veelvuldig dat het licenties verkoopt voor de series terwijl Chappelle geen royalties ontvangt. Het liefst wil hij dus dat de serie compleet verdwijnt tenzij hij er toch voor betaalt krijgt.

Netflix maakt een duidelijke keuze

Netflix heeft echter wel redenen om de show van haar platform te halen. De streamingdienst heeft een exclusieve deal met Chappelle voor zijn shows. Aangezien Chappelle ontzettend populair is wil Netflix hem natuurlijk niet kwijtraken. Het is dan ook een makkelijke keuze om zijn oude shows te verwijderen. Vooral ook omdat het bedrijf ziet wat concurrenten doen. Zo sloeg HBO Max Conan O’Brien aan de haak, terwijl Jon Stewart aan de slag gaat voor Apple TV+.

Ondertussen vraag Chappelle zijn volgers om Chappelle’s Show niet meer te kijken. De serie is nog steeds te zien via Comedy Central, CBS All Access en HBO Max. Die laatste partijen willen de serie absoluut niet kwijt, omdat ze weten dat er ondanks de oproep nog steeds veel mensen zullen kijken.

Reageer op artikel:
Netflix verwijdert Chappelle’s Show op verzoek van Dave Chappelle
Sluiten