Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 12 mrt 2018

Voorlopig hoef je bij Netflix niet te zijn voor VR

Hoewel virtual reality mogelijkheden al toch wel wat jaartjes bestaan, lijkt de technologie toch pas de laatste tijd echt populair te worden. Van games tot VR porno, steeds meer content begint overal op te duiken en ook de hardware opties worden steeds uitgebreider. Hoewel veel bedrijven zich enthousiast op de ontwikkeling storten, zijn er ook bedrijven die nog de kat uit de boom kijken. Zo vind Netflix virtual reality bijvoorbeeld nog geen echte prioriteit.

VR meer voor games dan Netflix

Greg Peters, Chief Production Officer bij Netflix, gaf onlangs tijdens een media evenement aan, dat Netflix momenteel alleen gefocust is op hoe VR systemen zich op het moment ontwikkelen. Hij ziet de technologie namelijk eerder als een medium voor games en niet echt iets voor een dienst waarbij gebruikers lekker willen chillen met een serie of film.

Virtual reality

Rivaal Hulu wel bezig met VR

Peters geeft verder aan dat virtual reality zich ook pas in een beginstadium bevindt, wat ook de reden is dat Netflix nog maar even afwacht. De grote Netflix rivaal Hulu ziet het duidelijk anders. Deze streamingdienst lijkt juist groot in te zetten op de technologie en heeft een paar maanden geleden al content geproduceerd voor Windows Mixed Reality headsets. Samen met Microsoft heeft Hulu twee VR projecten aangepakt. Als eerste is er The Driver, waarbij je als kijker de Nascar coureur Jeffrey Earnhardt kunt volgen en zelf kunt ervaren hoe het is om je op het racecircuit te bevinden. Daarnaast is er ook nog A Curious Mind. Deze zogenaamde pop science show wordt door Dominic Monaghan van Lord of the Rings en Lost gepresenteerd en neemt je in VR mee op een ontdekkingstocht van de planeet.

Andere prioriteiten

Het is nu nog even afwachten hoe Hulu’s VR content zal aansnaal en of gebruikers ook daadwerkelijk massaal op dit soort ervaringen zitten te wachten. Mocht Hulu er grote successen mee boeken, zal Netflix uiteraard ook meteen in actie komen. We weet dat ze stiekem toch al content paraat hebben. In ieder geval is het niet uit luiheid, dat ze nog geen VR content hebben uitgebracht. Het team lijkt constant in de weer te zijn met nieuwe shows en films. Zelfs Barack en Michelle Obama zouden binnenkort naar Netflix komen met eigen shows en de ex-Witte Huis bewoners zouden zelfs ook gaan presenteren.

Engadget

Reageer op artikel:
Voorlopig hoef je bij Netflix niet te zijn voor VR
Sluiten