Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 augustus 2019

Netflix voor Horror: 5 alternatieve streamingdiensten gebaseerd op genre

Je zou kunnen zeggen dat Netflix voor ieder wat wils heeft, maar desondanks zijn mensen die graag een bepaald soort film zien vaak al snel weer uitgekeken. Dit omdat er van ieder genre slechts een beperkt aantal titels opstaat. Vandaar dat er inmiddels ook streaming-diensten opgericht zijn die zich geheel focussen op een of twee specifieke genres. Voor dit artikel hebben we er 5 verzameld die je ook vanuit Nederland zou kunnen bekijken.

5 bijzondere Netflix alternatieven

De hoeveelheid streamingdiensten blijft maar toenemen. Naast dat steeds meer grote bedrijven met een eigen Netflix alternatief komen zijn er ook kleinere ondernemers die een streamingdienst beginnen. Je zou denken dat dit soort initiatieven nooit zouden kunnen concurreren met de grote jongens, maar vergis je niet.

Gezien de wat kleinere diensten zich vaak exclusief richten op specifieke genres kunnen ze namelijk verrassend interessant zijn. Vandaar dat wij er hieronder 5 voor jullie zullen uitlichten.

Horrify

Hoe divers het Netflix aanbod ook is, het bleek dat veel liefhebbers van horrorfilms zich toch een beetje tekort gedaan voelden. Er staan weliswaar ook binnen dit genre enkele interessante titels op de dienst, maar als fanatieke kijker raak je toch snel uitgekeken. Vandaar dat een aantal horrorfans besloot om Horrify op te richten.

Horrify

Het gaat hier om een variant van Netflix waar alleen maar horrorfilms opstaan. Denk hierbij aan zowel oude als nieuwe titels.In eerste instantie was er wat kritiek op het vrij karige aanbod van Horrify, maar dat was omdat ze nog maar net begonnen waren en nog niet zoveel rechten tot hun beschikking hadden. Er zijn inmiddels namelijk sprake van een gevarieerde collectie horrorfilms die uitgebreider is dan het aanbod op Netflix.

Vandaar dat we het liefhebbers zeker kunnen aanraden om de dienst eens vrijblijvend te proberen.

Prijs: €6,95 per maand of €69,95 per jaar

Proefperiode: 14 dagen

Website: Horrify.nl

Fear Unlimited

Horrify mocht dan wel zeer interessant zijn voor horrorliefhebbers, een maand later kregen ze er echter concurrentie bij in de vorm van Fear Unlimited. Deze dienst had namelijk precies hetzelfde concept, namelijk een Netfllix waarop je onbeperkt horrorfilms kunt kijken voor een vast bedrag per maand.

De dienst is mede opgericht door Jan Doense, ook wel bekend als Mr. Horror. Hij heeft door de jaren heen aan meerdere Nederlandse horrorprojecten meegewerkt en weet daarnaast veel over het genre. Ook blijkt er een samenwerking te zijn met het Imagine Film Festival, waar ook veel van dergelijke films vertoond worden.Deze connecties zouden onder andere zijn gelegd omdat het hierdoor makkelijker is om toegang te krijgen tot unieke horrorprojecten. Al valt dat betreft nog een beetje tegen. Er staan weliswaar enkele zeldzame ”Nederhorror” titels op Fear Unlimited, maar er zijn er sinds de oprichting nog maar weinig bijgekomen.

Buiten dat is Fear Unlimited een ideale manier om nieuwe horrorfilms te ontdekken. Vandaar dat we zeker kunnen aanraden om het eens uit te proberen.

Prijs: € 6,66 per maand

Proefperiode: 14 dagen

Website: Fearunlimited.nl

ActionFlix

Naast horror blijkt er ook een speciale streamingdienst welke zich richt op actiefilms. Het gaat hier om ActionFlix, een Netflix variant die opgezet is door de Nederlandse regisseur Roel Reiné.

ActionFlix Netflix

Er staan momenteel echter nog niet zoveel films op. Naast een aantal titels die Roel zelf gemaakt heeft kent ActionFlix voornamelijk behind-the-scenes video’s rondom het werk van de regisseur. Al staan er ook enkele echte klassiekers op de dienst, zoals The General, een zwart-wit film met de legendarische Buster Keaton.Dit klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar gezien de dienst slechts 1,99 dollar per maand kost mag je eigenlijk ook niet meer verwachten. Tevens gaf Reiné aan dat hij (beginnende) filmmakers de mogelijkheid wil geven om hun films via zijn platform te uit te brengen. Een service die Netflix maar zelden biedt.

Het is te hopen dat dit in de toekomst ook daadwerkelijk gaat gebeuren, want er zijn genoeg talentvolle filmmakers die desondanks niemand kent, omdat ze simpelweg hun films nergens kunnen publiceren.

Prijs: 1,99 dollar (ongeveer €1,78) per maand

Proefperiode: n.v.t.

Website: Actionflix.com

Insight TV

Waar Netflix en de andere diensten in dit artikel zich voornamelijk focussen op films in specifieke genres, richt Insight TV zich echter op non-fictie. Abonnees krijgen namelijk toegang tot allerlei avontuurlijke content waarin sport en/of reizen centraal staat.

Netflix Insight TV

Een voorbeeld hiervan is Fast and Famous, dat ons laat zien hoe Rico Verhoeven in het in zijn Jaguar opneemt tegen voetballer Sol Campbell op een racecircuit. Een ander interessant programma is Modern Explorers, waarin we drie basejumpers de wereld rond zien reizen opzoek naar nieuwe plekken om hun levensgevaarlijke sport uit te kunnen voeren.

In tegenstelling tot Netflix weet Insight TV je te motiveren om na een aflevering van de bank af te komen en zelf te gaan sporten of een reis te boeken. Gezien de prijs van nog geen 6 euro per maand houdt je in principe genoeg geld over om te kunnen sparen voor een vliegticket!

Prijs: 6,04 dollar (ongeveer €5,40) per maand of 30,24 (ongeveer €27) per jaar

Proefperiode: 7 dagen

Website: Insight.tv

ThrillFlix (Netflix voor cultfilms?)

Netflix heeft films in alle genres. Toch zijn er ook soorten films die vrijwel niet op de streamingdienst vertegenwoordigd zijn. Denk hierbij aan low-budget films en andere titels die buiten het mainstream aanbod vallen.

Wie dergelijke films wil zien was tot voor kort aangewezen op DVD en Blu-ray, maar gezien dat medium inmiddels op sterven na dood is zag men toekomst ook voor dit soort content somber in.

Netflix ThrillFlix

Gelukkig komt ThrillFlix met een oplossing. Deze streamingdienst doet namelijk haar best om zoveel mogelijk van dergelijke titels te verzamelen. Met als resultaat een alsmaar groeiende hoeveelheid cultklassiekers in allerlei genres.Mocht jij een echte filmliefhebber zijn en daarbij openstaan voor de echt ouderwetse klassiekers (die op Netflix ontbreken) dan is het zeker aan te raden om ThrillFlix eens te checken.

Prijs: 6,99 dollar (ongeveer €6,25) per maand

Proefperiode: 7 dagen

Website: ThrillFlix

Meer Netflix alternatieven

Ben jij opzoek naar een alternatief voor Netflix maar zijn de bovenstaande diensten in jouw geval stiekem toch een beetje teveel van het goede? Dan ben jij waarschijnlijk meer geholpen met dit lijstje, waarin onder andere beschreven staat wat Videoland en Ziggo Movies en Series jou te bieden hebben.

Reageer op artikel:
Netflix voor Horror: 5 alternatieve streamingdiensten gebaseerd op genre
Sluiten