Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 jun 2020
Leestijd: 5 minuten

Netflix vs Amazon Prime: welke streamingdienst heeft de beste actiefilms?

Netflix of Amazon Prime? Het is een vraag die de laatste weken flink opborrelt. Sinds dat Amazon Prime in Nederland is, hebben we een enorme keuze aan films en series. Maar welke dienst heeft de beste actiefilms?

Er staat inmiddels zoveel content op Netflix en Amazon dat we door de bomen het bos niet meer zien. Het gaat tussen de twee streamingdiensten al lang niet meer om de kwantiteit van de producties, want hebben beiden duizenden uren aan materiaal aan films en series. Maar bij welke dienst moet je nu zijn als je de beste actiefilms wil zien? Wij zoeken het voor je uit!

Klassiekers

Het voordeel van het grote aanbod van zowel Netflix als Amazon dat er een aantal klassiekers zijn die ze beide aanbieden. Voor deze titels hoef je dus geen nieuw abonnement af te sluiten. Wij zetten de beste vijf op een rijtje:

The Dark Knight-serie

De Dark Knight-trilogie is de beste Batman-filmserie ooit. Wij herinneren natuurlijk Heath Ledger die de beste Joker ooit neerzette in The Dark Knight. Echter mag Christian Bale als Batman niet vergeten worden. De filmreeks is fantastisch neergezet door Christopher Nolan.

Indana Jones

Deze Indiana Jones-film is een klassieker die je wel moet gezien hebben. Deze film is al op Amazon prime te zien, maar vanaf 1 juni op Netflix. Als je daarna niet genoeg hebt van de actieheld, kun je op het platform ook The Temple of Doom kijken. Prime heeft The Last Crusade en Kingdom of the Crystal Skull daarbij nog in de aanbieding.

Lord of the Rings-trilogie

Deze filmreeks heeft geen beschrijving. De fantasy-wereld van Tolkien is echt prachtig weergegeven. De gevechten in de films zien er prachtig uit en zijn een waar spektakel. Het is een productie die je jaarlijks wel weer terugkijkt, het is dan ook ideaal dat je het gewoon kunt streamen. Overigens werkt Amazon op dit moment aan een serie gebaseerd op de boeken. Dit wordt de duurste serie ooit gemaakt.

The Matrix-triologie

The Matrix is misschien wel de grootste mindfuck-film in de historie. Een hacker ontdekt dat de werkelijkheid door machines wordt gesimuleerd. Hij start samen met andere vrijheidsstrijders een opstand die de mensheid moet bevrijden. De eerste film uit de serie sleepte vier Oscars in de wacht.

Jaws

Tududududu, een deuntje dat iedereen wel herkend. Deze bloederige haaienfilm van Steven Spielberg won drie Oscars en is de eerste film ooit geweest die meer dan 100 miljoen dollar opbracht.

Actiefilms op Netflix

Mission: Impossible – Fallout

Dit zesde deel uit de reeks uit 2018 kan gezien worden als beste Mission: Impossible-film, Tom Cruise zet als producer en acteur een geweldige prestatie neer. Als een IMF-missie misgaat kan misdadiger Solomon Lane ontsnappen. In een race tegen de klok moeten Ethan Hunt en zijn team alles proberen te herstellen.

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man en Venom zijn een van de weinige superhelden uit het Marvel Universum die niet op Disney zijn te zien. Far From home is de meest recente Marvel-film die is uitgekomen. In deze blockbuster maakt Tom Holland een roadtrip door Europa waarbij hij zelfs Nederland aan doet. Zo zien we Jeroen van Koningsbrugge langskomen als klungelige voetbal-hooligan.

John Wick

John Wick is een vermakelijke actiefilm/thriller met Keanu Reeves in de hoofdrol. Een oud-huurmoordenaar komt terug van zijn pensioen en gaat op zoek naar de criminelen die alles van hem hebben afgenomen, inclusief het doden van zijn hond. Inmiddels zijn er drie delen waarvan er twee op Netflix staan.

Django Unchained

Quentin Tarantino wist het genre spaghettiwestern compleet te vernieuwen. Met rollen voor Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio mag het met recht een sterrencast worden genoemd. In de film gaat een bevrijde slaaf samen met een Duitse premiejager op pad om zijn vrouw te bevrijden.

Warrior

Eigenlijk is Warrior meer een drama dan een actiefilm, maar hij past wel in deze lijst. In dit geweldige verhaal in de vechtsportwereld komen twee broers tegenover elkaar te staan voor een grote prijs. De jongere wordt getraind door zijn vader die alcoholist en oud-bokser is, wat voor een bijzondere situatie zorgt.

Actiefilms op Amazon

Dunkirk

Dunkirk is een van de beste oorlogsfilms ooit. Het gaat over de evacuatie van de Britse Epeditionary Force op het strand van Duinkerke. De film kent drie verhaallijnen wat het extra bijzonder maakte: het stand, de zee en de lucht. Bijzonder is dat een aantal opnames zijn gemaakt op Urk. In totaal was de film goed voor een omzet van 525 miljoen dollar.

Terminator 2: Judgement Day

Er zijn inmiddels zoveel Terminator-delen dat je de tel kwijtraakt. Toch is er maar een enkeling te vinden op de streamingdienst. Op Amazon kun je in ieder geval Judgement Day gratis bekijken. Dat is overigens geen straf, want het tweede deel met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol wordt door velen als de beste gezien.

True Grit

Als je een goede western zoekt, kom je vaak True Grit tegen. In deze film uit 2010 vertolken Matt Damon en Gailee Steinfeld de hoofdrollen prachtig. Samen gaan ze op zoek naar de schurk (die gespeeld wordt door Jeff Bridges) die de vader van Mattie Ross heeft heeft vermoord.

Man on fire

In deze klassieker uit 2004 speelt Denzel Washington een CIA-agent die wraak wil nemen op de mensen die het op een familie hebben gemunt die hij beschermt.

300

De film is gebaseerd op een strip van Frank Miller en Lyn Varley en sleepte meerdere prijzen in de wacht. Het verhaal gaat over de slag bij Thermopylae waarin 300 Spartanen gaan vechten tegen de Perzische koning Xerxes met zijn gigantische leger.

Wie is nu de beste?

Toch bieden de twee streamingdiensten niet alles. Zo moeten we natuurlijk voor bijna alle Marvel-titels naar Disney+. Ook ontbreken er vooral een aantal grote titels van de laatste jaren. Zo zijn Logan en Mad Max Fury Road nergens te zien. Ook oudere films als Die Hard ontbreken op beide diensten.  Als je de lijst naast elkaar lijkt, dan verschilt het aanbod niet heel veel van elkaar. Er is niet echt een betere van de twee aan te wijzen. Je hoeft dus geen speciaal abonnement aan te schaffen voor een van de twee als je speciaal van actiefilms houdt.

Wij vergeleken eerder beide streeamingdiensten. Dat kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix vs Amazon Prime: welke streamingdienst heeft de beste actiefilms?
Sluiten