Netflix vs HBO Ziggo: welke dienst komt het beste uit de verf?

HBO kennen we als de producent die ons ‘Game of Thrones’, ‘Boardwalk Empire’ en ‘Sex and the City’ gaf. Helaas is de zender verdwenen van de Nederlandse televisie, maar gelukkig biedt Ziggo ‘m nog aan. De vraag die rest is: wie wordt de winnaar in de strijd tussen Netflix vs HBO Ziggo?

In deze bikkelharde strijd tussen Netflix vs HBO Ziggo kijken we naar een aantal factoren: prijs, kwantiteit en extra’s. Jetzt geht los!

Netflix

Netflix heeft sinds het begin de actie dat je de eerste maand gratis mag kijken. Daarna zeg je óf je proefperiode op, óf heb je een maandelijks opzegbaar abonnement. Deze abonnementen komen in verschillende versies en dus met verschillende prijzen:

  • Basis abonnement – 7,99 euro per persoon
  • Standaard abonnement – 4,99 euro per persoon
  • Premium abonnement – 3 euro per persoon

Het Basis abonnement laat je op één scherm tegelijk kijken, maar niet in HD. Het Standaard abonnement laat je met twee personen tegelijk kijken. Tot slot laat het Premium abonnement je op vier schermen tegelijk kijken. De twee laatstgenoemde abonnementen laten je wél in HD kijken. Let er wel op dat je ook bij Netflix een internetabonnement nodig hebt. Die kosten komen er dus nog bij.

Als je er vanuit gaat dat de eerste maand gratis is, zijn de kosten per jaar respectievelijk 87,89 euro, 109,89 euro en 131,89 euro. Per persoon vallen die jaarlijkse prijzen dan natuurlijk lager uit.

HBO

Aangezien Ziggo HBO Originals in het repertoire heeft, is het nogal wiedes dat je Ziggo moet afsluiten om van deze content te genieten. Je kunt dit echter niet bekijken met het meest goedkope abonnement. Je zult het Play Complete abonnement moeten afsluiten.

Dat abonnement kost je 34,95 euro per maand. Daar krijg je dan wel Movies & Series XL (waar HBO onder valt), zestig zenders, replay tv en online tv-kijken bij. Dat komt jaarlijks neer op 419,40 euro.

netflix vs hbo

Als je toch Ziggo aan het afsluiten bent, lijkt het ons logisch dat je er ook internet bij wilt. Bijna 35 euro per maand betalen omdat je Game of Thrones wilt kijken, vinden wij namelijk best extreem. Je kunt ook gaan voor het Connect & Play Complete-abonnement. Dan krijg je niet alleen tv, maar ook internet en een Huawei tablet.

Wat een sensatie. En dat voor 58,95 euro per maand. Heb je geen behoefte aan een tablet? Dan betaal je de eerste drie maanden 34,95 euro. Een snelle rekensom leert ons dat je dan 707 euro per jaar of 635,40 euro kwijt bent. Heb je het enkel over de kosten van Movies & Series XL dan komt dat neer op 11,95 euro per maand of 131,45 euro (eerste maand gratis).

Op het eerste ogenblik lijkt het zo te zijn dat Ziggo veel duurder is, maar ook voor Netflix moet je een internetverbinding hebben. Die kosten moet je er dus nog wel bij optellen. Kijk je puur naar het abonnement, dan is Netflix goedkoper.

Netflix 1 – 0 HBO Ziggo

Kwantiteit versus kwaliteit

Netflix

Netflix heeft een prima aanbod. Eens in de zoveel weken wordt er wat verwijderd, maar daar komt ook altijd iets voor terug. Als je echt bij wilt zijn met series of nieuwe films heb je pech, maar al met al is het lang niet gek. Op het moment staat het totaal aantal titels die je op Netflix kunt vinden op 2706.

Vooral Netflix Originals zijn populair en van goede kwaliteit. Denk aan populaire series als ‘The Crown’ en ‘Stranger Things‘. In 2017 zal Netlix hier nog 5,6 miljard euro in investeren. Wat dat betreft zit het dus wel snor.

netflix vs HBO

HBO

Een kijkje in het aanbod van Movies & Series XL leert ons dat er 868 films en series zijn die je kunt kijken. Daar worden eens in de maand titels aan toegevoegd. HBO producties kijk je 24 uur nadat ze uit zijn gekomen in de Verenigde Staten. Daarnaast kun je ook kijken naar ABC-series of naar één van de 110 digitale kanalen.

netflix vs hbo

Een winnaar kiezen voor deze ronde van Netflix vs HBO vinden we lastig. Het ligt er maar net aan waar je naar op zoek bent. Als het je puur om series en films gaat kun je beter voor Netflix kiezen. Hou je echter ook van gewoon tv kijken, dan krijg je met Movies & Series XL waar voor je geld. Listig. Voor nu houden we het op:

Netflix 2 – 1 HBO Ziggo

Fijne extra’s

Netflix

Netflix biedt nu alweer een tijdje offline kijken aan. Ook komen er steeds meer series uit in 4K, dus de ervaring wordt steeds beter. Daarnaast kun je met meerdere mensen tegelijkertijd (dit hangt wel af van je abonnement) op verschillende apparaten kijken.

HBO Ziggo

Zoals hierboven al genoemd is, biedt Ziggo met Movies & Series XL 110 digitale kanalen aan, waarvan er 35 in HD te bekijken zijn. Offline kijken kan (nog) niet, maar je kunt wel elk programma terugkijken. Dat is fijn. En net als bij Netflix kun je het via de app op al je devices kijken.

netflix vs hbo

Netflix vs HBO Ziggo: and the winner is…

Voor ons is Netflix de winnaar. Dat heeft te maken met het feit dat het goedkoper is, maar ook features als offline kijken en accounts delen aanbiedt. Ons oordeel is echter subjectief: wij kijken namelijk zelden tot geen televisie. Mocht jij wel behoefte hebben aan 101 zenders én Movies & Series XL, waar onder andere HBO onder valt, dan kan het Ziggo-pakket het voor jou wél waard zijn.

Twijfel jij nu nog tussen Netflix of Amazon Prime? Helemaal niet erg. Ook daar hebben we de pro’s en cons voor je op een rij gezet.

Reageer op artikel:
Netflix vs HBO Ziggo: welke dienst komt het beste uit de verf?
Sluiten