Netflix vs Videoland: welke dienst laat je deze feestdagen het beste bingewatchen?

Wat was er eerder: de kip of het ei? Welke streamingsdienst past het best bij jou? Allemaal vragen, vandaag geven we antwoord op de laatste: Netflix vs Videoland, let’s go!

In deze strijd der vierkante ogen tussen Netflix vs Videoland kijken we naar een aantal factoren: prijs, kwantiteit en extra’s. Daar gaan we!

Wat kost dah?

Netflix
Netflix heeft sinds het begin de actie dat je de eerste maand gratis mag kijken. Daarna zeg je óf je proefperiode op, óf heb je een maandelijks opzegbaar abonnement. Deze abonnementen komen in verschillende versies en dus met verschillende prijzen:

Netflix abonnementen

  • Basis abonnement – 7,99 euro per persoon
  • Standaard abonnement – 4,99 euro per persoon
  • Premium abonnement – 3 euro per persoon

Het Basis abonnement laat je op één scherm tegelijk kijken, maar niet in HD. Het Standaard abonnement laat je met twee personen tegelijk kijken. Tot slot laat het Premium abonnement je op vier schermen tegelijk kijken. De twee laatstgenoemde abonnementen laten je wél in HD kijken.

Als je er vanuit gaat dat de eerste maand gratis is, zijn de kosten per jaar respectievelijk 87,89 euro, 109,89 euro en 131,89 euro. Per persoon vallen die jaarlijkse prijzen dan natuurlijk lager uit.

Videoland
Videoland heeft uiteraard ook een prijskaartje. Je kunt de dienst eerst twee weken proberen voor één cent. Kies je er echter voor om te blijven streamen, dan betaal je vanaf dat moment 8,99 euro. Deze prijs is inclusief het onbeperkt koppelen van apparaten. Daarnaast kun je met vier apparaten tegelijkertijd in HD of SD kijken en een kinderaccount aanmaken.

Per jaar kom je uit op 107,88 euro. Wil je echter de allernieuwste films kijken, dan zul je daar apart voor moeten betalen. De prijs daarvan kan variëren tussen 0,59 cent en 6,99 euro.

Als je puur kijkt naar de kosten in de strijd van Netflix vs Videoland, dan is die laatste voordeliger als je rekent per persoon. Stel je bent met vier personen dan betaal je per persoon 2,25 euro voor Videoland en iets meer dan drie euro voor Netflix.

Netflix 0 – 1 Videoland


Kwantiteit versus kwaliteit

Netflix
Netflix heeft een prima (internationaal) aanbod. Eens in de zoveel weken worden er titels verwijderd, maar daar komt altijd iets voor in de plaats. Over het algemeen kun je niet het nieuwste van het nieuwste bekijken, maar daar valt mee te leven. Op het moment staat het totaal aantal titels die je op Netflix kunt vinden op 2729.

Vooral Netflix Originals zijn populair en van goede kwaliteit. Denk aan populaire series als ‘The Crown’ en ‘Stranger Things‘. In 2017 is Netflix van plan deze koers met ijzersterke Netflix Originals voort te zetten.

Videoland
Ook op Videoland is er genoeg te zien. Wat er precies te zien is weten we niet, maar er ligt wel een goede focus op Nederlandse producties. Denk aan ‘Zwarte Tulp’ (geproduceerd door Videoland), ‘Nieuwe Tijden’, ‘Moordvrouw’ en ‘Nieuwe Buren’.

In totaal staan er 130.191 minuten aan Nederlandse producties op, 178.229 minuten aan internationale series, 157.795 minuten aan internationale films en 68.134 minuten voor kinderen. Dat zegt dus precies niks helaas, maar er is wel genoeg te kijken.

In deze categorie vinden we het lastig om een winnaar aan te wijzen. Bij Netflix is het geheel duidelijk wat je allemaal kunt vinden, bij Videoland is dat lastig. Je zult eerst een abonnement moeten afsluiten om het gehele aanbod te zien. Dat is best gek. Je wilt toch weten waar je aan toe bent.

Anderzijds besteedt Videoland meer aandacht aan Nederlandse producties. Ben je daar dus van, dan is deze service absoluut het overwegen waard. Doen producties van eigen bodem je weinig en wil je weten waar je aan toe bent, dan past Netflix weer beter bij je. Allebei een puntje dus.

Netflix 1 – 2 Videoland


Fijne extra’s

Netflix
Netflix biedt offline kijken aan. Ook komen er steeds meer series uit in 4K, dus de ervaring wordt steeds beter.

Videoland
Ook bij Videoland is het mogelijk om offline te kijken. Je kunt dit doen door de ‘Download to Go’-functie. Als je televisie 4K ondersteuning biedt, dan kun je bepaalde series in 4K bekijken. Wat Videoland in dit geval het meeste onderscheidt van Netflix, is dat je ook de optie hebt om films te huren.

Netflix vs Videoland: and the winner is…

Listig. In dit geval heeft er veel te maken met persoonlijke voorkeuren. Ga voor voordeel, dan ben je het beste af met Videoland. Ga ja voor internationale titels, dan zit je beter bij Netflix.

Beide diensten bieden 4K en offline kijken aan, dus wat dat betreft zit je bij beiden goed. Wil je echter ook de nieuwste films bekijken, dan kun je die huren bij Videoland.

Wil je trouwens Netflix vergelijken met andere streamdiensten? Dan kan dat! Hier kun je zien hoe de dienst het ervan af brengt tegen HBO Ziggo en Amazon Prime.

Reageer op artikel:
Netflix vs Videoland: welke dienst laat je deze feestdagen het beste bingewatchen?
Sluiten