Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 05/12/2018

Watership Down: Netflix en BBC introduceren heftige miniserie

Watership Down is nog altijd een haast traumatiserend verhaal over overlevingskracht, pijn en hoeveel hoop kan betekenen. Ook een halve eeuw later is het verhaal nog altijd zeer relevant. BBC One en Netflix komen binnenkort met een geanimeerde adaptatie.

Watership Down: heftige Netflix Original

De cast van de productie zit propvol grote namen. De op het gelijknamige boek van Richard Adams gebaseerde miniserie bestaat uit vier afleveringen. X-Men: First Class acteurs James McAvoy en Nicholas Hoult spelen Hazel en Fiver, twee broers die een groep konijnen leiden op zoek naar een nieuw thuis. Een van hen krijgt een visioen dat mensen hun huidige verblijfplaats gaan vernietigen.

Onderweg komt de groep verschillende obstakels tegen. Van roofdieren die hongerig aanvallen en boeren die wel interesse hebben tot de grote dreiging die een andere konijnenberg vormt. Watership Down is allesbehalve een vrolijke kinderserie.

Het verhaal is juist nu relevant, met thema’s als hoop, vrijheid en hoe je blijft volhouden in een context vol fascisme. Tegelijkertijd is de paralel met bootvluchtelingen ook relevanter dan ooit. Het verhaal toont compassie voor iedereen in nood, waar ze ook vandaan komen.

De rest van de cast bestaat onder andere uit John Boyega, Peter Capaldi, Daniel Kaluuja, Rosamund Pike, Taron Egerton, Oliva Colman, Ben Kingsley, Tom Wilkinson, Lee Ingleby en Daniel Rigby.

Tof, zeer tof. Helaas stelt de eerste volledige trailer wat ons betreft toch echt teleur. Het verhaal lijkt uitstekend verteld te gaan worden, maar de animatie laat te wensen over. Zoals een reaguurder op YouTube het treffend samenvat: “Het lijken net cutscenes uit een PS2-game.” Aan de andere kant hebben we hier te maken met een tv-productie, en animatie is nou eenmaal peperduur.

Op 23 december gaan we op Netflix ontdekken of het verhaal en de acteurs je alsnog kunnen gaan overtuigen1

Reageer op artikel:
Watership Down: Netflix en BBC introduceren heftige miniserie
Sluiten