Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Culture 19 nov 2021

Deze Netflix-website is ideaal voor het vinden van nieuwe content

De populaire streamingdienst Netflix lanceert een gloednieuwe website waarop het bedrijf zijn meest populaire content presenteert. Heb je een abonnement op de dienst en weet je even niet wat je wil kijken? Dan biedt deze website wellicht een doorslaggevende factor in je besluit (en anders heb je de willekeurige optie nog).

De onlangs gelanceerde website laat zien welke films en series wereldwijd het meeste bekeken worden. De content staat in toptienlijstjes, inclusief het aantal uren dat kijkers eraan besteden. Zo krijgen ook mensen buiten het bedrijf om een idee van hoe populair bepaalde content is op de streamingdienst.

Nieuwe Netflix-site gelanceerd

En dat is opmerkelijk, omdat Netflix in het verleden bijna geen cijfers gaf over waar mensen naar kijken en hoeveel tijd ze daaraan besteden. Onlangs deed het bedrijf daar wel een boekje over open, dus het is duidelijk dat het een nieuwe weg inslaat. Handig voor investeerders en handig voor besluiteloze kijkers.

Netflix website
De nieuwe Netflix-website (Afbeelding: Netflix, bewerking: Wesley Akkerman)

Ben je nu benieuwd naar de cijfers? Ga dan snel naar deze website. Je bekijkt welk aanbod wereldwijd populair is, maar kan ook sorteren op land. Wanneer je nu op Nederland sorteert, dan zie je dat de film Red Notice erg in trek is. Daarin spelen Gal Gadot en Ryan Reynolds de hoofdrol.

Elke week een update

Netflix laat weten dat de website elke week op dinsdag een update krijgt. Het gaat in totaal om vier verschillende lijsten: Film (English), TV (English), Film (Non-English) en TV (Non-English). Het bedrijf baseert de lijsten op het aantal kijkuren dat kijkers eraan besteden in de week.

Heb je het idee dat je Netflix uitgespeeld hebt? Dan is dit misschien een handige manier om content te ontdekken die je nog niet kende. Aangezien het de meest populaire content van dit moment is, is de kans groot dat je die al keek. Desondanks is het een leuke website om zo nu en dan eens te bezoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix

Reageer op artikel:
Deze Netflix-website is ideaal voor het vinden van nieuwe content
Sluiten