Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

WANT introduceert Freakin’ Nerds: dé podcast over tech, pop-cultuur en wetenschap

Het is zover: WANT is terug in podcastland. Na twee jaar geleden de laatste aflevering van de WANTKast gedropt te hebben is het tijd voor iets nieuws: Freakin’ Nerds. De podcast waarin we ons in de eerste aflevering richten op streamingdiensten als Netflix.

Tijdens die eerste aflevering kwam onze eigen Jeroen Kraak al direct met een pittige stelling: ‘Netflix is een All You Can Eat-buffet zonder smaak’. Wat vonden de heren van deze stelling en over welke onderwerpen maakten ze zich nog meer druk?

Freakin’ Nerds aflevering 1: Netflix, Jacuzzi-boot en meer

Het concept van Freakin’ Nerds is simpel: de redactie van WANT buigt zich over datgene wat ze het meeste liefhebben. Logischerwijs gaat dat dus voornamelijk over Technologie, Pop-Cultuur en Wetenschap. Net als onze website, dus.

Iedere aflevering wordt geopend met drie grote nieuwtjes, gaat verder met drie (soms pittige) stellingen en wordt afgesloten met een aantal fun facts. Voila: je nieuwe favoriete podcast is gemaakt.

Maar welke stellingen bespraken Jeroen, Mark en Dennis in deze eerste aflevering? Een korte recap:

Stelling 1: Netflix is een All You Can Eat-buffet zonder smaak

Jeroen Kraak richt zich bij WANT al jaren op streamingdiensten. Hij houdt recente ontwikkelingen in de gaten, bekijkt de content als een bloedfanatieke fan en heeft soms een pittige mening (standje sambal, zeg maar). In de Freakin’ Nerds Podcast wordt dat direct duidelijk.

Zijn stelling: ‘Netflix is een All You Can Eat-buffet zonder smaak’. Uiteraard doelt hij op het feit dat verschillende diensten met mooie pareltjes op de proppen komen, maar dat Netflix hier zonder twijfel in achterblijft. De content is niet meer wat het geweest is, is zijn mening.

Stelling 2: analoge TV is nog altijd groter dan streaming

Dennis Mons loopt al enige tijd op deze aarde rond (het is niet voor niets onze opa). Zo was hij betrokken bij de uitvinding van het licht (niet waar), wisselde hij zijn paard in voor een auto (ook niet waar) en groeide hij op in de tijd van analoge televisie (dat klopt wel).

De stelling: analoge televisie is groter dan streaming. Hoewel diensten als Netflix ons kijkgedrag aanzienlijk hebben aangepast, gelooft Dennis er heilig in dat de algemene consument nog altijd vasthoudt aan de standaard. De rest is het daar, op z’n zachts gezegd, niet helemaal mee eens.

Al helemaal niet als Dennis het zo brengt:

Stelling 3: Netflix, Disney+ en HBO zijn over vijf jaar nog de enige diensten

De streamingdiensten, en daarmee ook direct de kosten die erbij komen kijken, vliegen ons om de oren. Dat zorgt voor frustratie en daarom is Mark van mening (hij zal eens geen mening hebben) dat de versplintering niet lang meer zal duren.

Zijn stelling: Netflix, Disney+ en HBO zijn over vijf jaar nog onze enige streamingdiensten. Waarom? Omdat de grote jongens de kleine spelers over gaan kopen, waardoor wij als consument overblijven met een overzichtelijk aanbod.

Benieuwd naar onze nieuwtjes en de fun facts van de eerste Freakin’ Nerds? Check de hele aflevering hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT introduceert Freakin’ Nerds: dé podcast over tech, pop-cultuur en wetenschap
Sluiten