Ilona Braam
Ilona Braam Culture 3 apr 2019

Dit is hoe schokkend veel we met z’n allen elke dag naar Netflix kijken

Netflix is tegenwoordig voor veel mensen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, ondanks het groeiende aantal concurrerende streamingdiensten. Netflix doet er dan ook alles aan om gebruikers aan te trekken en voor deze maand zouden er zelfs maar liefst zo’n 44 nieuwe Netflix Original series en films op de planning staan. Naast je normale werk begint de streamingdienst met al die content een beetje te lijken op een tweede baan en het kost dan ook behoorlijk wat uren om je door de nieuwe series en films heen te werken. Streaming Observer besloot eens te berekenen hoeveel tijd we met z’n allen elke dag aan de populaire streamingdienst besteden en het is, zoals je zou verwachten, een behoorlijk aantal uurtjes.

Miljoenen uren Netflix per dag

Elke dag zou de gemiddelde Netflix abonnee zo’n 71 minuten besteden op de website of in de app. Streaming Observer heeft die 71 minuten vermenigvuldigd met de 139 miljoen gebruikers die Netflix in januari had en het resultaat is een indrukwekkende 164,8 miljoen uur, welke we elke dag wereldwijd streamen. Streaming Observer merkt op dat hiervoor elke dag zo’n 494,4 miljoen GB aan bandbreedte voor nodig is en per jaar zou dat neerkomen op 180 miljard GB aan data die wordt gestreamd.

MacBook vrouw Netflix

So far so good

Dat is behoorlijk wat en indrukwekkend genoeg weet Netflix het te presteren dat het doorgaans allemaal goed gaat. Ze zorgen er zelfs actief voor dat hun content er even goed uitziet op een laptop als op een smartphone en high-end televisie. Het doel is namelijk om iedereen de mogelijkheid te geven om van goede kwaliteit content te genieten. Netflix lijkt dus goed op weg te zijn met hun doelstelling, hoewel het toch de vraag is of ze de leegloop van Marvel en waarschijnlijk ook Disney en DC Comics content kunnen overleven. Nu iedereen bezig is met zijn streamingdienst, wil niemand de concurrent helpen met content.

Voorlopig heeft de streamingdienst echter nog behoorlijk wat gebruikers en krijgen we elke week weer spannende nieuwe dingen om te bingen. Mocht je nog op zoek zijn naar wat spannende actie, zijn dit de tien allerbeste actiefilms die de streamingdienst op het moment in de aanbieding heeft. Ook heeft Netflix onlangs de trailer en releasedatum onthuld voor de huiveringwekkende Ted Bundy film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Dit is hoe schokkend veel we met z’n allen elke dag naar Netflix kijken
Sluiten