Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 maart 2018

Netflix werkt aan eerste volledig Nederlandse Netflix Original

De belangrijkste reden om naar Netflix te kijken is wat mij betreft de originele series. Dat zijn de shows die je enkel en alleen op dat platform kunt bekijken. Qua aanbod is er in de afgelopen jaren al heel wat moois verschenen en qua plannen lijkt het er op dat Netflix het niet rustig aan gaat doen. Het enige wat nog mis, is een Nederlandse serie. Maar daar wordt volgens het bedrijf aan gewerkt.

Netflix Nederlandse serie

Dat heeft Allie Goss laten weten aan de NOS. Goss werkt overigens als Vice President Originals bij Netflix en moet zodoende wel het één en ander weten over originele series. Verder stelt Goss dat Netflix de grote investeerder is in de productie, maar wellicht niet de enige partij die er geld in pompt. Ook worden er nog geen bedragen genoemd, is er nog geen onderwerp, om nog maar te zwijgen over een datum. Met andere woorden, voordat we een Nederlandse serie op Netflix gaan zien, en dan bedoelen we een exclusieve serie, dan zijn we zeker nog een jaar verder.

Netflix

Wat dat betreft loopt Nederland wel achter op de rest van Europa. Afgelopen jaar verschenen er maar liefst vijftien Europese originals. Een aantal daarvan zijn ook zeker voor ons de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan het Duitse Dark of het Spaanstalige Las Chicas del Cable. Ook voor dit jaar staat er heel wat op het menu. Netflix wil dit jaar andermaal vijftien of meer originele series uitbrengen.

Het is ook ergens wel logisch. Het bedrijf heeft 117 miljoen abonnee’s, waarvan de helft buiten de Verenigde Staten komt. Voor die groep moet je ook meer content op maat maken, waar de rest van de wereld dan weer van profiteert. Op die manier hebben we laatste tijd bijvoorbeeld veel goede Japanse anime mogen ontvangen, wat we alleen maar toejuichen.

Reageer op artikel:
Netflix werkt aan eerste volledig Nederlandse Netflix Original
Sluiten