Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 28 aug 2017

Netflix brengt eigen wiet op de markt: Netflix and Chill krijgt andere betekenis

Netflix and Chill kreeg afgelopen weekend opeens een hele andere betekenis. De streamingdienst heeft namelijk zijn eigen wiet op de markt gebracht, gebaseerd op populaire Netflix Originals.

Netflix verkoopt zijn eigen wiet

Netflix is niet vies van unieke marketing-stunts. Van samenwerkingen met Sesamstraat tot billboards in Amsterdam die inspelen op de lokale verkiezingen: de streamingdienst weet de aandacht altijd wel te trekken.

Ook afgelopen weekend sloeg Netflix zijn slag. Tijdens een Amerikaanse beurs voor alternatieve medicijnen introduceerde de entertainmentgigant de Netflix Collection.

Het gaat niet om een mooie DVD-set, verre van zelfs. Netflix heeft een serie aan verschillende cannabis-soorten geïntroduceerd. Elke variant is gebaseerd op een populaire Netflix Original.

Alleen de namen zijn al om van te genieten. Neem bijvoorbeeld “Poussey Riot,” vernoemd naar de band Pussy Riot en natuurlijk Poussey, een personage uit Orange is the New Black. Die variant is vooral geschikt voor stomme grappen en goede gesprekken, aldus de streamingdienst.

Ook Grace and Frankie zijn niet vies van het goedje: “Peyotea 73” is een stimulerende “sativa hybride.” Je hoeft niet jong te zijn om lol te hebben! Elke soort is gecultiveerd met de shows in het achterhoofd.

Slecht nieuws

De grappige shows zorgen voor cognitieve highs, terwijl andere series je juist stoned maken met sativa-cannabis, waarbij emotionele scènes extra indruk maken. Andere shows met hun eigen cannabis waren Bojack Horseman, Lady Dynamite, Arrested Development en Mystery Science Theater 3000.

Netflix wiet

Ben je helemaal enthousiast? Dan hebben we helaas slecht nieuws: de Netflix Collection was enkel het afgelopen weekend te koop, op die specifieke beurs. Met de actie promoot de streamingdienst zijn nieuwe serie, Disjointed.

Disjointed gaat over een activiste die vecht voor de legalisering van wiet. Ze heeft een wiet-apotheek met een flinke groep trouwe klanten. Alleen al voor deze serie introduceerde Netflix drie soorten wiet.

Check hier de nieuwste films en series die je niet op Netflix mag missen. Of lees hoe de populaire streamingdienst ook de bioscoopwereld wil gaan veroveren.

The Grapevine

Reageer op artikel:
Netflix brengt eigen wiet op de markt: Netflix and Chill krijgt andere betekenis
Sluiten