The Crown stopt na vijf seizoenen (maar niet dankzij Netflix)

Netflix staat er om bekend veel te investeren in goede series. Ondanks dat de populaire streamingdienst ons hiermee een hoop moois brengt, worden abonnees af en toe ook teleurgesteld. Dit omdat Netflix soms eerder de stekker uit een goed bekeken serie trekt dan verwacht. Al ligt het bij The Crown niet aan de dienst zelf.

Waar het in eerste instantie de bedoeling was dat er zes delen van de serie zouden komen, blijkt nu dat The Crown na het vijfde seizoen al gaat stoppen.

The Crown stopt na het vijfde seizoen

Opvallend is dat het dit keer niet Netflix is die besloten heeft om de serie stop te zetten, maar bedenker Peter Morgan. Hij gaf namelijk aan bezig te zijn met het verhaal voor seizoen vijf en tijdens het schrijven ingezien te hebben dat het beter was om te stoppen. Volgens hem steunen zowel Netflix als producer Sony hem in deze beslissing.

Tevens gaf Morgan dat het in de laatste reeks Imelda Staunton is die de rol van koningin Elizabeth op zich neemt. In de eerste twee The Crown seizoenen was het aan de eer aan Claire Foy, die vervolgens het stokje overdroeg aan Olivia Colman. De keuze om dit te doen is vanwege de tijdsprongen die de serie maakt. Staunton geeft aan zich onwijs vereerd te voelen om mee te morgen werken aan het slotseizoen van The Crown.

Het derde en meest recente The Crown seizoen verscheen in november vorig jaar en speelde zich af in de jaren tussen 1964 en 1977. Zoals het ernaar uitziet gaat het aankomende vierde seizoen weer een tijdsprong nemen en onder andere de focus leggen op de bruiloft van prinses Diana. Het is echter nog niet bekend wanneer dit seizoen verschijnt.

Meer Netflix

Waar het van The Crown dus nog niet bekend is wanneer er nieuwe afleveringen online komen zijn er ook een hoop Netflix series die al wel een releasedatum hebben. Mocht jij willen weten wat er deze maand allemaal aan de streamingdienst wordt toegevoegd, dan raden we je aan dit artikel te checken.

Reageer op artikel:
The Crown stopt na vijf seizoenen (maar niet dankzij Netflix)
Sluiten