Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 mei 2018

Netflix wil 1000 Netflix Originals voor eind 2018

Netflix heeft op dit moment al behoorlijk wat aanbod, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En als het Ted Sarandos ligt, wordt het alleen maar ‘erger’. Hij is de zogenaamde Chief Content Officer en tijdens een presentatie in New York op het MoffettNathanson Media & Communications Summit 2018, liet hij weten dat Netflix voor het einde van het jaar maar liefst 1.000 Netflix Originals wil hebben uitgebracht.

1.000 Netflix Originals

Daarbij moet je de term Netflix Originals wel met een korrel zout nemen. Een pure Netflix Original is Stranger Things of House of Cards. Series die zijn gemaakt met geld van Netflix. Er zijn ook veel zogenaamde Netflix Originals die in Europa enkel op de service te zien zijn, maar in de Verenigde Staten bijvoorbeeld gewoon op de tv wordt gebracht. Dat gezegd hebbende, met zijn uitspraak wil Sarandos duidelijk maken dat we het qua aanbod niet verkeerd krijgen. Het bedrijf zou naar verluid zo’n zeven miljard euro investeren in nieuwe content.

Netflix originals

Als je bedenkt dat er dit jaar maar liefst 470 series en films met het Netflix Originals-stempel moeten gaan verschijnen om aan die 1.000 te komen, dan wordt het een erg druk jaar als je alles wilt gaan kijken. Tijdens het event zij Sandaros verder dat partijen graag met Netflix willen werken en dat zij veel kansen zien met Netflix.

In totaal zullen er waarschijnlijk iets van 80 nieuwe films gaan komen als Netflix Originals. Daarbij moet je denken aan films zoals Bright met Will Smith, maar is er ook ruimte voor kleinere indie films met een beperkter budget.

Tot slot liet hij nog weten dat hij verbaasd is dat het zo lang heeft geduurd voordat ook Disney met zijn eigen streaming service komt. En dat als je houdt van live sport kijken, je niet bij Netflix moet zijn. Plannen daarvoor zijn er simpelweg niet. Ben je op zoek naar nieuwe Netflix-avonturen? Check dan onze weektip.

Reageer op artikel:
Netflix wil 1000 Netflix Originals voor eind 2018
Sluiten