Netflix probeert ook met jouw data aan de haal te gaan

Veel bekende apps staan erom bekend dat ze niet altijd even zorgvuldig met je data omgaan. Met name Facebook heeft op dit gebied een slechte reputatie. Al blijkt nu ook de mobiele applicatie voor Netflix sinds kort erg nieuwsgierig te zijn naar bepaalde privé-informatie.

Netflix wil weten hoeveel je beweegt

Een onderzoeker heeft onlangs iets vreemds ontdekt in de Netflix app. Hij kwam er namelijk achter dat de applicatie sinds kort inzicht probeert te krijgen in je fysieke activiteit.

Apps die uitgegeven worden door Google Play moeten sinds een tijdje nadrukkelijk toestemming vragen om bepaalde data te mogen tracken. Hierdoor blijkt nu dat Netflix wil weten hoe het zit met je lichaamsbeweging:

Zoals verwacht leverde deze ontdekking veel verbaasde reacties op. Wil Netflix gebruikers die teveel stilzitten voortaan gaan waarschuwen? Het blijkt echter dat het bedrijf inmiddels op deze ophef gereageerd heeft:

”We zijn continue op zoek naar manieren om onze gebruikers een betere kijkervaring te kunnen geven. Dit was onderdeel van een test om te kijken hoe we de afspeelkwaliteit kunnen verbeteren voor kijkers die onderweg zijn. Er waren slechts een select groepje gebruikers welke hier onderdeel van waren en we hebben momenteel geen plannen om de functie uit te rollen.”

Het lijkt erop dat het bedrijf gebruik maakt van een nieuwe functie binnen Android Q waarmee ontwikkelaars kunnen inzien of iemand in beweging is tijdens het gebruiken van de app. Als dat zo is dan zou Netflix er inderdaad op deze manier achter kunnen komen hoe ze betere afspeelkwaliteit leveren voor mensen die onderweg zijn.

Kijktips

Mocht jij Netflix echter op je laptop of televisie gebruiken dan hoef je jezelf voorlopig echter geen zorgen te maken. Je kunt dus met een gerust hart naar deze 10 best beoordeelde series kijken.

Heb je liever een film? Dan is deze lijst waarschijnlijk meer geschikt voor jou.

Reageer op artikel:
Netflix probeert ook met jouw data aan de haal te gaan
Sluiten