Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 mei 2019

Netflix op de E3: worden meer series vertaald naar games?

Momenteel wordt er gewerkt aan een game op basis van het derde seizoen van de Netflix-serie Stranger Things. Stranger Things 3: The Game is een game die doet denken aan een titel die meer dan 25 jaar geleden op de Super Nintendo had kunnen uitkomen. Het is een actietitel met een klassiek isometrisch perspectief, die dit jaar op 4 juli moet uitkomen.

Als het aan Netflix ligt, is dat pas het begin. Zij komen op de aankomende E3, een grote gamebeurs in Los Angeles, met een panel met als onderwerp “Bringing Your Favourite Shows to Life: Developing Netflix Originals into Video Games.” En daarmee lijkt het er op dat het bedrijf plannen heeft om meer series naar games te vertalen.

Netflix en gaming

Uiteraard zal het tijdens de panel gaan om Stranger Things 3: The Game en hoe dat project tot stand is gekomen. Maar tegelijkertijd laat het bedrijf weten dat er naast die game veel meer content is om over te plaatsen. Nu lijkt het ons niet dat er gelijk tien games worden aangekondigd, maar één of twee games op basis van een serie, dat zou niet eens zo heel erg gek zijn.

De grote vraag is dan natuurlijk wat goede inspiratiebronnen gaan zijn voor een game. Games op basis van series en met name films zijn niet altijd even goed. Vooral titels die hetzelfde verhaal willen volgen als in de serie of de film vallen vaak door de mand, omdat ze te beperkt zijn en je de content eigenlijk al kent. Maar wanneer je als gamemaker de kans hebt om een serie of film te gebruiken als inspiratie en vanuit daar een zijsprong weet te maken, dan kun je iets tofs gaan neerzetten.

Reageer op artikel:
Netflix op de E3: worden meer series vertaald naar games?
Sluiten