Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 04/07/2019

Netflix gaat rookvrij met toekomstige Originals

Vandaag is het zover: Stranger Things 3 komt uit op Netflix. In de serie gaan we terug naar de jaren tachtig, waarin we nog geen internet hadden en we van veel dingen nog niet wisten wat de gevolgen waren. In die tijd werd er nog veel gerookt. Op verjaardagen stond het vaak blauw in de huiskamer. En zo ook in de Netflix-serie, waar met name Jim Hopper graag wat opsteekt. In de toekomst wil Netflix daar minder van zien.

Geen gerook meer in toekomstige Netflix-content

Netflix reageert daarmee op een statement die de Truth Initiative onlangs uitbracht. Zij stelden dat shows die populair zijn bij jongeren vaak personages hebben die roken. En dat zou er weer voor zorgen dat jongeren eerder geneigd zijn om te gaan roken. Met name op Netflix zouden er heel wat series zijn.

Netflix wil in het vervolg bij alle projecten die geschikt zijn voor een jongere doelgroep (dus niet de gewelddadige 18+-content) geen gerook meer zien. De enige uitzondering daarop is wanneer het historisch accuraat is of wanneer het puur past bij het personage, omdat van hem of haar bekend was dat hij of zij veel rookte.

Tussen 2016 en 2017 waren er 866 scenes in een Netflix-show waarbij er een peuk of sigaar werd opgestoken, wat drie keer zoveel was ten op zichte van de content van het jaar daarvoor. In Stranger Things 2 werd er 262 keer gerookt, wat een stijging is ten op zichte van de 182 keer van het jaar daarvoor. Wil je meer lezen over alles dat met Netflix te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Netflix gaat rookvrij met toekomstige Originals
Sluiten