Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 mrt 2019

Briljante truc brengt zappen naar je favoriete Netflix-shows

Bij Netflix draait alles om het bingen: chronologisch epische series verorberen, grootschalige producties die je van aflevering naar aflevering brengen.

Netflix willekeurig bingen

Tof, maar soms heb je gewoon zin in een willekeurige aflevering van je favoriete sitcom. Friends en How I met Your Mother heb je vast al helemaal gezien. Op een verloren avondje kan het heerlijk zijn om daar weer eens nostalgisch wat afleveringen van te kijken.

Het irritante is dat Netflix zich daar niet echt goed voor leent. Alles is berust op het chronologisch streamen van content. Soms wil je gewoon een random aflevering zien van Family Guy.

Shufflix

Een beetje zoals je vroeger ook maar net geluk moest hebben tijdens het zappen op televisie. Een nieuwe web-app genaamd Shufflix weet gelukkig een oplossing te bieden.

Je hoeft enkel op je favoriete serie te klikken. Shufflix raadt je dan vervolgens een willekeurige aflevering aan, zoals je hieronder kunt zien. Niet jouw favoriete aflevering, niet de volgende aflevering, maar een random episode.

Netflix Shufflix

Ben je tevreden met de geselecteerde aflevering? Dan hoef je enkel op “Watch This!” rammen om te beginnen met kijken. Daarvoor heb je natuurlijk wel een abonnement op de streamingdienst nodig, maar dat spreekt voor zich.

Klein nadeeltje: Shufflix werkt enkel in je browser. Dat hoeft in principe geen beperking te vormen, je kunt immers de geselecteerde aflevering vervolgens ook snel opzoeken in je Netflix-app.

Het echte nadeel zit ‘m in de selectie van series. De web-app ondersteunt op het moment van schrijven slechts 21 shows. Toppers als Arrested Development, Friends en Breaking Bad zitten er tussen, maar de kans is groot dat een aantal van je favoriete series missen.

Toch is het een fascinerende manier van series kijken. Je kunt zo immers afleveringen herontdekken die je al lang weer was vergeten.

Als je toch met extensies aan de slag gaat: deze mag je ook niet missen als je effectiever wilt gaan bingen.

📺Klik hier om Shufflix te proberen

Reageer op artikel:
Briljante truc brengt zappen naar je favoriete Netflix-shows
Sluiten