Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 apr 2019

Netflix experimenteert met knop voor willekeurige film of serie

Netflix staat bomvol met fantastische films en series. Echter is er anno 2019 zoveel content op het platform te vinden, dat je bijna niet meer weet wat je moet kijken. Het zou daarom best lekker kunnen zijn om zomaar een willekeurige film of serie aan te zetten op de streamingdienst. En daar is het bedrijf op dit moment mee aan het experimenteren. 

Willekeurige film of serie op Netflix? Het kan geregeld worden!

Er zijn van die dagen dat je uit je werk komt, simpelweg op de bank wil ploffen en gewoon hersenloos een film of serie gaat kijken. Echter staat er anno 2019 zoveel toffe content op Netflix dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Niet gek ook, want het aanbod wordt met de week aangepast. Zeker wanneer mensen, bijvoorbeeld, een serie hebben afgekeken wordt het wel heel lastig om een goede opvolger te vinden. En daar probeert het bedrijf op dit moment iets op te vinden.

In de Android app van Netflix is, door een tipster van Android Police, een nieuwe feature ontdekt. Het gaat om versie 7.6.0 build 19 34157 waar spontaan iets wordt aangeboden waar gemiddeld Netflix-gebruiker vrolijk van wordt. Het gaat om een optie waarbij de gebruiker iets willekeurigs op het scherm kan toveren. Waar je eerst zelf de controle had over de content die je verschafte is het nu Netflix die de keuze maakt. Wanneer je een serie kijkt, van een sitcom als Modern Family bijvoorbeeld, is het ook mogelijk om een “Random Episode” functie te gebruiken. Hierdoor wordt er een willekeurige aflevering van die serie vertoont op het scherm.

Netflix films series randomf

Op dit moment is het niet duidelijk of het gaat om slechts een experiment of dat de functie ook daadwerkelijk uitrolt.

Meer Netflix?

Fan van Netflix en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de series en films die ze hebben gekeken.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix experimenteert met knop voor willekeurige film of serie
Sluiten