Hoe Netflix bewees dat Witcher populairder was dan Mandalorian

Netflix heeft onlangs weer wat kwartaalcijfers gedeeld, inclusief de nodige statistieken rondom hun meest recente hitserie, The Witcher. Bijgevoegd een visual met Google data waarop de titel vergeleken wordt met The Mandalorian van concurrent Disney+.

Volgens Netflix wist The Witcher zijn concurrentie ruimschoots te overtreffen. De serie was in hun opzicht namelijk niet alleen populairder dan de eerder genoemde Star Wars spin-off, maar ook dan Apple’s The Morning Show en Jack Ryan van Amazon.

Is Witcher wel echt populairder dan The Mandalorian?

De beweringen van Netflix zijn echter wel een beetje misleidend. Het bedrijf baseert zijn uitspraken namelijk enkel op data van Google. Naast dat een zoekresultaat naar de serie niet perse betekent dat deze goed bekeken is, telt ook mee dat de streamingdiensten van Apple en Disney nog maar enkele maanden in de lucht zijn.

Netflix Apple TV Plus
De betreffende zoekresultaten die Netflix naar buiten bracht (Bron: Google)

Een andere factor die meespeelt is dat Netflix zowat overal ter wereld beschikbaar is, terwijl Disney+ tot op heden maar in een beperkt aantal landen is uitgerold. De dienst van Disney is momenteel toegankelijk voor de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland. Ook dit kan een verklaring zijn waarom meer Google-gebruikers interesse hadden in The Witcher.

Netflix vs Apple

In een eerder bericht gaf Netflix aan niet bang te zijn van de eventuele concurrentie die Apple TV+ met zich mee zou brengen. Volgens CEO Reed Hastings zorgen dergelijke diensten er alleen maar voor dat meer mensen overstappen naar streamingcontent, waar Netflix uiteindelijk ook weer van kan profiteren.

Toch is er een kans dat de opkomende diensten van HBO en NBCUniversal ervoor gaan zorgen dat Netflix van mening verandert. Beide partijen pompen namelijk vele miljoenen in de productie van unieke content, die er zomaar voor kan zorgen dat mensen gaan overstappen.

Een overzicht van Netflix nieuwtjes is hier te checken.

TheVerge

Reageer op artikel:
Hoe Netflix bewees dat Witcher populairder was dan Mandalorian
Sluiten