Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jan 2019

Producente hint naar grootse plannen voor Netflix hitserie You

Netflix had bij voorbaat al veel vertrouwen in de hitserie You. De streamingdienst kan op basis van zijn schat aan gebruikersdata relatief accuraat inschatten welk type content gaat scoren. Sterker nog, Netflix bestelde vooraf al meteen een tweede seizoen.

You seizoen 3?

You-producent Sera Gamble gaat nog een stap verder. De medebedenker en uitvoerend producent van de hitserie heeft al ideeën voor een derde seizoen. Het eerste seizoen was overigens niet vanaf het begin exclusief te zien op Netflix.

You begon namelijk als een show op de Amerikaanse zender Lifetime. Daar viel het project amper op, maar Netflix spotte de potentie en kaapte de wereldwijde rechten weg. Vervolgens werd de beruchte marketingmachine van de streamingdienst er tegenaan gegooid, en ja hoor, You is een groot succes. Het internet kon maar niet over de serie ophouden.

De Netflix-magie kan series dus een tweede kans geven, en hoe. Volgens Sera Gamble kan er zeker een derde seizoen komen, en hoeft Netflix enkel een seintje te geven. Oftewel, er is enkel groen licht nodig.

In de handen van Netflix

“You zou absoluut terug kunnen keren voor een derde seizoen. Dat hangt in de eerste plaats vooral af van de rechthebbenden. Tevens hopen we dat veel mensen ook het tweede seizoen zullen kijken, zodat Netflix er mee door wil gaan. Ik kan nu al verklappen dat we een idee hebben voor het derde seizoen dat zó opwindend is dat mensen er elke dag over zullen praten. Mijn vingers zijn dus gekruist, ik hoop dat we de kans krijgen!” Aldus Gamble tegenover Cosmopolitan.

Nu zijn we wel erg benieuwd! De uitvoerend producent lichtte in datzelfde interview ook alvast een tipje van de sluier op met betrekking tot seizoen twee. We weten al dat Candace terugkeert, maar haar rol wordt ook een stuk groter:

“Haar terugkeer opent opties voor wat er kan gaan gebeuren. Ik kan alvast verklappen dat we een stuk meer van Candace gaan zien!” De productie van het tweede seizoen gaat komende maand van start, dus je kunt een release in de tweede helft van dit jaar verwachten.

Reageer op artikel:
Producente hint naar grootse plannen voor Netflix hitserie You
Sluiten