Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 mrt 2019

You vs. Wild: Netflix komt met interactieve survival-serie

Black Mirror: Bandersnatch was een groot succes. De interactieve Netflix Original liet kijkers zelf bepalen hoe het verhaal verliep. Nu is het tijd voor de volgende interactieve stap: You vs. Wild, met Bear Grylls.

You vs. Wild naar Netflix

Ja, dat lees je goed: de bekende survival-expert die je waarschijnlijk kent van Discovery. Het gaat om een serie van acht afleveringen, zo kondigde Netflix gisteren aan tijdens een event in Los Angeles.

Kijkers reizen samen met Bear Grylls de wereld rond. De twist is dus dat je als kijker bepaalde keuzes voor de surival-expert gaat maken in het wild. Welke kant hij op gaat, op wat voor manier hij eten gaat verzamelen, etcetera.

Laat je Grylls lopen of kruipen door de sneeuw? De vraag die de Original stelt is dan ook simpel: kan jij overleven in het wild? Dat ga je ervaren zonder van je bank of stoel af te hoeven komen.

Een journalist vroeg tijdens het event of bepaalde keuzes ook tot de dood van de presentator zouden kunnen leiden. We hebben het immers over survivallen. Netflix Vice President of Original Series Cindy Holland antwoordde daarop lachend dat ze niet verwacht dat You Vs. Wild zo grimmig als Bandersnatch zal worden.

Netflix is met titels als Minecraft en Puss in Book al langer bezig met interactieve content, maar die series zijn bijna uitsluitend op kinderen gericht. Na Bandersnatch is dit pas de tweede interactieve Original voor volwassenen.

Al met al is dit een verrassende aankondiging, zo snel na vorige week. Toen maakte Todd Yellin, Vice President van product bij Netflix, bekend dat de streamingdienst de komende jaren extra in gaat zetten op interactieve content. You vs. Wild is dus pas het begin.

You vs. Wild staat vanaf 10 april op Netflix.

?Check dit ook: Gelekt: Komt Nintendo met een gaming smartphone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
You vs. Wild: Netflix komt met interactieve survival-serie
Sluiten