Valentijnscadeautje van Netflix: gratis film voor mensen die geen lid zijn!

Valentijnsdag is zo´n dag waar de commercie graag op inspeelt. Zo ook streamingdiensten, door bijvoorbeeld romantische films aan het aanbod toe te voegen. Al lijkt Netflix op deze dag ook te houden van mensen waar ze geen geld aan verdienen. De dienst heeft namelijk een van haar films gratis beschikbaar gesteld.

Het voor Netflix geproduceerde To All The Boys I’ve Loved Before is vanaf nu geheel gratis te bekijken, ook voor mensen die geen abonnement hebben. De betreffende titel blijft daarbij tot 9 maart beschikbaar.

Netflix maakt Valentijnsfilm voor iedereen beschikbaar

Toch zou Netflix niet zijn als er geen slimme marketingstrategie achter dit cadeau zat. Zo verschijnt volgende week woensdag namelijk het vervolg op de eerdergenoemde film en die titel is natuurlijk alleen voor betalende leden beschikbaar.

Het verhaal achter To All The Boys I’ve Loved Before gaat over een meisje wiens zusje haar nooit verzonden liefdesbrieven op de post doet. Gezien deze voor verschillende jongens bedoeld waren levert dit de nodige ongemakkelijkheid op. Al komt er dan ineens redding vanuit onverwachte hoek.

Gezien het succes dat de film met zich meebracht is vanaf 12 februari ook het vervolg, To All the Boys: P.S. I Still Love You, op Netflix te zien.

Aankomende concurrentie

De reden dat Netflix zulke acties uitvoert heeft vermoedelijk te maken het feit dat de dienst koste wat het kost aan de top probeert te blijven. Dit omdat er steeds meer concurrentie op de loer ligt. Niet alleen heeft Disney eind vorig jaar zijn langverwachte streamingdienst gelanceerd, ook Warner Bros. en NBCUniversal komen nog met een eigen service.

Al hebben recente cijfers laten zien dat Netflix de laatste tijd juist gegroeid in plaats van gekrompen is. Daarnaast geeft het bedrijf zelf aan niet bang te zijn voor de concurrentie, omdat die volgens hen de overstap naar digitale content (de wereld waar Netflix nog steeds domineert) alleen maar versnellen.

Reageer op artikel:
Valentijnscadeautje van Netflix: gratis film voor mensen die geen lid zijn!
Sluiten