Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Smart Home 18 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Volgend jaar nog meer eigen films en series naar Netflix

Netflix is inmiddels een miljardenonderneming en verreweg de grootste aanbieder op de seriemarkt. Dat blijkt ook uit de cijfers van het bedrijf. Volgens de laatste cijfers van de onderneming geeft Netflix volgend jaar namelijk liefst zeven miljard euro aan inhoud gaat uitgeven.

Nog meer producties voor Netflix

Dat is flink meer dan Netflix in eerdere jaren betaalde. Dit jaar gaf het bedrijf nog iets meer dan 5 miljard euro uit aan zijn content en in 2016 was dat ongeveer 4,25 miljard euro. Helaas kan de Amerikaanse onderneming daarmee niet alleen mooie, unieke inhoud brengen: minstens driekwart van dat geld gebruikt de multinational om licentievergoedingen aan seriemakers te betalen.

Netflix eerste binge

De Chief Content Officer, Ted Sarandos, vertelt ons dat het doel is om daarin een betere balans te vinden. Het duurt echter nog wel een tijdje voordat het zover is. “De grote meerderheid van het geld dat we uitgeven is nog altijd aan gelicentieerde inhoud. We moeten nog een paar jaar wachten voordat het 50-50 wordt.”

Netflix en Disney

De laatste tijd lijkt Disney in een soort verhitte strijd met Netflix. Onlangs kondigde Disney aan om zijn films van de meest bekende streamingdienst af te halen, maar gelukkig vertelde de Nederlandse tak dat deze situatie niet voor Europa geldt. Kort daarna heeft Netflix een van de bekendste showrunners van dit moment, Shonda Rhimes, bij Disney’s ABC-kanaal weggeplukt. Sanderos vertelt zelf: “Shonda en ik hebben elkaar de afgelopen jaren leren kennen en ik heb altijd enorm veel respect voor haar gehad. Ik heb haar feedback gevraagd en zelfs dvd’s bij haar huis afgeleverd van onze aankomende projecten.”

Dat de twee bedrijven een gezonde strijd met elkaar voeren, vindt de Chief Content Officer niet gek. “Ik zou zeggen dat de relatie tussen de twee studios en netwerken altijd die van een ‘vrijand’ geweest is. Bovendien maakt hij zich geen zorgen over het verliezen van de Disneyinhoud: “We zijn vijf jaar geleden begonnen met het maken van eigen inhoud, in het achterhoofd houdend dat dit zou gaan gebeuren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Volgend jaar nog meer eigen films en series naar Netflix
Sluiten