Netflix haalt hard uit naar concurrenten Apple en Disney in kwartaalcijfers

Netflix heeft onlangs haar cijfers voor Q4 2019 bekendgemaakt. Dit was het eerste kwartaal waarin de dienst directe concurrentie had van Apple TV+. In de bijgevoegde brief werd uitgehaald naar de vermeende populariteit van Apple TV+ serie ‘The Morning Show’.

Netflix lijkt niet onder de indruk van concurrentie

CEO Reed Hastings heeft al eerder benadrukt dat Netflix zich geen zorgen maakt over de concurrentie van Apple TV+, vooral omdat nieuwe streamingdiensten de overgang van lineaire tv naar streaming alleen maar verder zullen versnellen. Dit wordt in het eerdergenoemde rapport nog eens herhaalt:

”Veel mediabedrijven en techreuzen lanceren een eigen streamingdienst, waarmee de overgang van lineair naar streaming-entertainment wordt versnelt. Dit gebeurt over de hele wereld, maar bevindt zich nog in een vroeg stadium, waardoor ervoor deze diensten veel ruimte overblijft om te groeien, naarmate de lineaire tv afneemt. We hebben een grote voorsprong op het gebied van streaming en zullen eraan werken door ons te richten op hetzelfde waar we ons de afgelopen 22 jaar op hebben gericht – het plezieren van abonnees.”

Het bedrijf geeft tevens aan dat gedurende Q4 2019, ondanks de launch van Disney+ en Apple TV+, er zowel landelijk als wereldwijd meer naar Netflix gekeken dan eerder dat jaar.

Daarbij wilde Netflix zijn bericht nog wat extra kracht bijzetten door een screenshot in te voegen waarin de zoekopdrachten naar Amazon’s ‘Jack Ryan’, Netflix ‘The Witcher‘, Disney+’s ‘The Mandalorian‘ en ‘The Morning Show‘ van Apple TV+ met elkaar vergeleken worden:

Netflix Apple TV Plus
(Afbeelding: Google)

Wel moet gezegd worden dat Apple zelf nog geen data heeft gedeeld, waardoor Netflix eigenlijk niets heeft om mee te vergelijken. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ze gekozen hebben voor zoekresultaten van Google.

HBO Max

In de toekomst zal Netflix waarschijnlijk nog de nodige concurrentie van NBC en HBO mogen verwachten, maar het bedrijf lijkt zich nu echter nog geen zorgen te maken. Het volledige rapport is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Netflix haalt hard uit naar concurrenten Apple en Disney in kwartaalcijfers
Sluiten