Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 21 juni 2018

Zo gebruiken miljoenen gebruikers stiekem Netflix gratis

Als je het aan mij vraagt, dan is Netflix elke maand zijn geld meer dan waard. Ik beleef enorm veel plezier van de service. En ook de rest van mijn gezin maakt er gebruik van. Zelfs mijn ouders zitten op mijn account en gebruiken Netflix op die manier zonder er voor te betalen. Zij zijn niet de enigen. Uit een onderzoek blijkt dat een groot gedeelte van de Netflix-gebruikers er van geniet zonder dat zij maandelijks een bedrag betalen.

Netflix-account sharen

Daarvoor loggen ze in op het account van een ander, waarvan zij het emailadres en het bijbehorende wachtwoord hebben. Als niet iedereen er dan tegelijkertijd op inlogt, kunnen meer dan vier personen uiteindelijk makkelijk gebruik maken van een enkel account. Uit een onderzoek van de Exstreamist blijkt dat redelijk veel mensen dat doen. Eerlijk is eerlijk, iets minder dan 900 deelnemers liet van zich horen, dus heel representatief is het niet. Maar alsnog zijn de cijfers best wel interessant.

Zo blijkt 22 procent van de deelnemers gebruik te maken van het Netflix-account van zijn of haar ouders. Dat is dus een omgedraaid verhaal in vergelijking met mijn situatie. 20 procent laat weten dat zij gebruik maken van een account van een vriend en 17 procent zit op het account van zijn of haar geliefde. Dat laatste vind ik eigenlijk niet meer dan logisch, zeker wanneer je samen in één huis woont.

Wat echter het meest opvallend is, is dat redelijk veel mensen gebruik maken van het Netflix-account van zijn of haar ex-geliefde. Blijkbaar wordt na de relatie niet de moeite gedaan om het wachtwoord aan te passen. Sowieso is het delen van je account iets waarbij je je wachtwoord opgeeft.

Ondanks het delen van een account, zijn er wereldwijd 125 miljoen gebruikers die maandelijks betalen voor de service. Het aantal daadwerkelijke gebruikers kan door dit soort gegevens makkelijk op de 500 miljoen liggen. Meer Netflix-nieuws vind je hier.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
Zo gebruiken miljoenen gebruikers stiekem Netflix gratis
Sluiten