Netflix brengt zwarte komedieseries uit de jaren ’90 en ‘00 terug

Als je in de jaren ’90 bent opgegroeid ken je natuurlijk de ‘zwarte’-komedieseries zoals The Fresh Prince of Bel-Air. Nu komt Netflix met meer oude series.

In de jaren ’90 zijn er fantastische komedies gemaakt. Wat te denken van Seinfeld, Friends en natuurlijk The Fresh Prince of Bel-Air. Na The Cosby Show in de jaren ’80 en de verschillende films van Eddy Murphy was ook de weg vrij voor andere series waarin zwarte personen de hoofdrol spelen. Dus naast The Fresh Prince kwamen er nog een aantal ‘zwarte’ komedies. Wat te denken van One on One en The Game.

Zwarte komedies op Netflix

Netflix gaat nu een aantal van die series opnieuw naar de streamingdienst brengen. Natuurlijk kun je The Fresh Prince of Bel-Air al een tijdje op het platform vinden, maar er is meer. In eerste instantie zullen Moesha, The Game, Sister Sister, Girlfriends, The Parkers, Half & Half en One on One naar het platform in de Verenigde Staten komen. Of het ook in Nederland gaat gebeuren is natuurlijk de vraag.

In Nederland heeft Netflix al eerder eigen series uitgebracht met vooral zwarte personen in de hoofdrol. Zo vind je nu op het platform bijvoorbeeld Marlon, Family Reunion en Blood & Water.

Black Lives Matter

Dat Netflix de series uit de jaren ’90 opnieuw gaat uitzenden, komt natuurlijk door de Black Lives Matters-demonstraties die op dit moment nog steeds doorgaan in de Verenigde Staten. Na de protesten liet Netflix weten nog inclusiever te worden. Eerder voegde het al een Black Lives Matter-genre toe in haar dienst. Hierin verzamelt het films, shows en documentaires toe om verhalen uit de zwarte gemeenschap te delen.

Eerder kwam Netflix-CEO Reed Hastings al in het nieuws. Hij doneerde 120 miljoen dollar aan zwarte universiteiten. Hij hoopt daarmee te bereiken dat studenten aan deze scholen gelijke kansen krijgen in het onderwijs en later op de arbeidsmarkt. Netflix zelf doneerde eerder 5 miljoen dollar aan de Afro-Amerikaanse jeugd.

The Verge

Reageer op artikel:
Netflix brengt zwarte komedieseries uit de jaren ’90 en ‘00 terug
Sluiten