Netflix’s El Camino: Breaking Bad – sequel of echt een nieuw verhaal?

We hebben even in spanning moeten zitten, maar aankomende vrijdag is het eindelijk zover: de langverwachte Breaking Bad-film El Camino zal op Netflix verschijnen. Hierin kunnen we zien hoe het met personage Jesse Pinkman is afgelopen.

Veel mensen vragen zich nu echter af of El Camino gezien moet worden als een sequel op Breaking Bad of dat het daarnaast ook als op zichzelf staande film gezien kan worden. Wij denken dat het goed is dat je eerste Breaking Bad gezien hebt voor je aan de film begint. Waarom? We leggen het je uit in dit artikel!

Is El Camino: Breaking Bad een nieuw verhaal?

De legendarische serie Breaking Bad mag dan inmiddels al weer 6 jaar gestopt zijn, maar dat betekent niet dat het verhaal ook afgelopen is. Er verschijnt aankomende vrijdag namelijk een gloednieuwe film rondom Jesse Pinkman op Netflix. Dit was een van de hoofdpersonages uit de serie.

Gezien de gigantische hoeveelheid series die de laatste jaren gemaakt zijn kan het zomaar zo zijn dat jij Breaking Bad destijds gemist hebt. Volgens Breaking Bad bedenker Vince Gilligan zal je in dat geval een stuk minder van de aankomende film kunnen genieten:

“Ik heb er geen twijfel over dat je [als niet-Breaking Bad kijker] er minder plezier uit gaat halen. We gaan namelijk geen extra moeite doen dingen uit te leggen aan het publiek dat Breaking Bad niet gezien heeft.”

Aldus Gilligan in een recent interview. Hij geeft hier dus aan dat de film waarschijnlijk beter in de smaak gaat vallen bij mensen die op de hoogte zijn van wat er in Breaking Bad gebeurd is.

El Camino a Breaking Bad
Jesse Pinkman in Breaking Bad Bron: AMC

Better Call Saul

Mocht jij het als niet Breaking Bad-kijker jammer vinden dat de film niet helemaal voor jou bedoelt is dan kan je altijd nog aan Better Call Saul beginnen. Dit is een spin-off serie die volgens de meeste kijkers wél toegankelijk is voor mensen die de originele serie niet helemaal gezien hebben.

Uiteraard gaan wij El Camino wel checken. Blijf onze site in de gaten houden voor de laatste nieuwtjes rondom deze film.

Reageer op artikel:
Netflix’s El Camino: Breaking Bad – sequel of echt een nieuw verhaal?
Sluiten